Jubelen stilnet: Kampens toppscorer fortvilte da han skjønte hva han hadde gjort

Nærbø holdt lenge følge med den ferske NM-mesteren Elverum, men da det spisset seg til mot slutten viste hvittrøyene seg nok en gang best hjemme i Terningen Arena.

Elverum - Nærbø 40-28 (14-13)

Dermed har Elverum sikret seg finaleplass i håndballsluttspillet for herrer etter kun tre kamper i best av fem-semifinaleserien.

Kampens toppscorer, Elverums Sindre Heldal, fikk også æren av å sette kronen på verket med hjemmelagets scoring nummer 40. Kantspilleren smilte fra øre til øre før han plutselig tok seg til hodet og skjønte hva han hadde gjort:

– Vi har en regel innad i laget om at den som scorer mål nummer 40 skal få en bot. En lur regel fra botsjefene, så det er litt kjedelig.

Plutselig var det lagkameratene som kunne smile fra øre til øre.

– Hva består boten av?

– Det blir noen kroner... Men det tåler man på en dag som dette, sier kantspilleren.

Elverum-dominans mot slutten

Selv om Elverum allerede ledet 2-0 i best av fem-semifinaleserien før dagens kamp, ble det på ingen måte noe enveiskjøring fra start til slutt.

Anført av Nærbø-midtback Tord Haugseng, som fant veien til nettmaskene hele seks ganger før pause, fulgte gjestene hjemmelaget hakk i hæl helt frem til pausesignalet. Da sto det 14-13 til Elverum.

Etter hvilen fortsatte bortelaget å holde følge, men så våknet Elverum for fullt det siste kvarteret: Fra stillingen 22-20 til Elverum scorte hjemmelaget seks ganger på rappen og vipps var stillingen blitt 28-20.

GJORDE JOBBEN - TIL SLUTT: Det siste kvarteret dominerte Elverum i Terningen Arena. Foto: Geir Olsen
GJORDE JOBBEN - TIL SLUTT: Det siste kvarteret dominerte Elverum i Terningen Arena. Foto: Geir Olsen

Etter noen drømmeminutter for de hvitkledde så de seg aldri tilbake og fortsatte å øke ledelsen utover i omgangen. Kampen endte 40-28.

Da sluttsignalet gikk, var Elverums trener Børge Lund langt mer fornøyd enn han var i pausen:

– Vi spiller en mye bedre andre omgang. Vi får inn friske bein, løper over dem og plutselig blir luken stor, oppsummerer Elverum-trener Børge Lund etter kampen.

– Nærbø har vært veldig gode i år, så det er ikke rart at det er tett veldig lenge før vi til slutt tar over kampen ettersom vi har en mye bredere tropp, sier Heldal.

Kan ta «The Treble»

Etter å allerede ha vunnet gull i både serien og NM denne sesongen, har Elverum nå satt seg i en drømmeposisjon for å kunne krone det suksessfulle året med en tredje gullmedalje:

– Nå har vi spilt oss til muligheten, og det er det vi har hatt lyst til hele tiden. Det blir spennende å se hvem vi får i finalen. Vi er klare og spent på hvem vi møter, sier den tidligere landslagsspilleren som nå jakter medaljer som trener for Elverum.

I den andre semifinalen kjemper ØIF Arendal og Drammen om den siste finalebilletten:

– Drammen er et kjempebra lag som har matchet oss godt i år, og det samme gjorde ØIF Arendal i cupfinalen. Så jeg gleder meg bare til å kunne sette meg ned på fredag, se kampen og følge spent med på hvem vi møter, sier Thomas Solstad på Elverum etter at de selv hadde sikret seg en billett i finalen.

Relatert