Derfor ble van Dijk byttet ut

En lang sesong begynner å tære på Liverpools spillertropp. Mohamed Salah og Virgil van Dijk måtte forlate banen underveis under lørdagens FA-cupfinale.

Liverpool trakk det lengste strået mot Chelsea etter en utmattende affære.

Alisson Becker ble til slutt den store helten under straffesparkkonkurransen.

Men triumfen kom med en pris for Liverpool. Både Mohamed Salah og Virgil van Dijk måtte forlate banen underveis i oppgjøret.

Etter straffetriumfen, og sesongens andre tittel i boks, sa van Dijk følgende om grunnen til at han måtte ut.

– Jeg kjente smerter bak kneet etter en spurt i første omgang. Jeg spilte videre, men kunne ikke risikere det for laget. Forhåpentligvis går det fint, sa nederlenderen ifølge den engelske TV-kanalen ITV.

– Jeg tror Virgil er okay, men muskelen hans ble skadet, sa Klopp ifølge BBC.

Tolv minutter før pause satte Mohamed Salah seg ned på banen beskrevet med «en sår lyske». Liverpool-stjernen fikk medisinsk behandling, før han ble byttet ut og erstattet av Diogo Jota.

Jürgen Klopp kommer imidlertid med glad nyhet til spente Liverpool-fans før en travel sesonginnspurt.

– Ja, selvfølgelig, sier Klopp på spørsmål om Salah kommer til å spille i Champions League-finalen mot Real Madrid om to uker.

– Mo (Salah) sa til meg «jeg kan fortsette, men kjenner det litt». Så jeg tok han av. Vi har stallen til det, og jeg håper det går greit, fortsetter Klopp.

KUNNE JUBLE: Mohamed Salah kunne feire ny cuptriumf for Liverpool. Foto: Kirsty Wigglesworth
KUNNE JUBLE: Mohamed Salah kunne feire ny cuptriumf for Liverpool. Foto: Kirsty Wigglesworth

Lagkamerat Andrew Robertson håper på positive nyheter.

– Forhåpentligvis vil de være OK. Jeg krysser fingrene. Forhåpentligvis oppdaget vi det raskt nok. Jeg tror det vil gå bra, de virket OK på meg, sier Robertson i et intervju vist på V4.

Flere skadet

På under én uke har tre nøkkelspillere for titteljagende Liverpool måtte forlate banen med skade.

Først ute var Liverpools midtbanegigant Fabinho (28). Brasilianeren haltet ut av banen i tirsdagens Premier League-oppgjøre mot Aston Villa.

– En stor smell for oss, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp rett etter kampslutt på Villa Park.

Tyskeren kunne imidlertid fortelle på en pressekonferanse fredag at han hadde god tro på å få Fabinho klar til mesterligafinalen mot Real Madrid om drøye to uker.

Med på feiring

Også i jakten på sesongens andre trofé måtte Liverpool se to helt avgjørende spillere forlate banen.

Mohamed Salah holdt bare en halvtime på Wembley-matta. Premier Leagues toppscorer ble byttet ut med en lyskeskade. Superstopper Virgil van Dijk var å finne på benken da første ekstraomgang rullet i gang.

Begge var med på å feire triumfen etter kampslutt.

JUBEL, MEN?: Mohamed Salah, i svart overtrekksjakke, fikk løfte FA-cup-trofeet etter å ha gått av banen med lyskesmerter. Virgil van Dijk til høyre for egypteren. Foto: PETER CZIBORRA
JUBEL, MEN?: Mohamed Salah, i svart overtrekksjakke, fikk løfte FA-cup-trofeet etter å ha gått av banen med lyskesmerter. Virgil van Dijk til høyre for egypteren. Foto: PETER CZIBORRA

Relatert