DÅRLIG: Dette er banen John Arne Riise og Avaldsnes klaget på.
DÅRLIG: Dette er banen John Arne Riise og Avaldsnes klaget på.

Riise og Avaldsnes tilkjent seier mot Kolbotn etter baneskandalen

Avaldsnes er tilkjent 3-0-seier i toppseriekampen mot Kolbotn som ble utsatt i slutten av april.

Det har ankeutvalget i Norges Fotballforbund bestemt. Lagene skulle egentlig møtes 27. april, men kampen ble ikke spilt som planlagt fordi dommeren mente at banen ikke var i akseptabel tilstand.

Avaldsnes-trener John Arne Riise mente at kampen burde vært avlyst.

– Her mente NFF og Kolbotn på mandag det skulle være forsvarlig å spille kamp i dag... store hull, masse sand, ujevn og dårlig markert... Vi kom, kamp avlyst. Dette kunne vært løst mandag med å flytte til kunstgress som de har spilt på hele sesongen. Amatørmessig, skrev han på Instagram.

DÅRLIG BANE: Dette bildet er fra John Arne Riises Instagram-konto. Foto: Skjermdump.
DÅRLIG BANE: Dette bildet er fra John Arne Riises Instagram-konto. Foto: Skjermdump.

– Det er en lei sak for oss

TV 2 har vært i kontakt med Sportssjef for Kolbotn, Marius A. Overmo.

– Det er en svært lei sak for oss sportslig, og synd at spillerne blir fratatt muligheten til å spille om poengene på banen, sier Overmo.

Samtidig peker Overmo på at det er kommunen, Nordre Follo, som har driftsansvaret for banen.

– Det ble jo gjort en sjekk av banen på forhånd, og de tre punktene som måtte utbedres skulle være overkommelige, forklarer han.

– Driften av banen må bli bedre i framtiden. Det hjelper lite å utvikle sport hvis så fundamentale ting som bane ikke er i orden, fortsetter sportssjefen.

Vinner på walkover

Avaldsnes sendte krav om seier på walkover etter at kampen ble utsatt som følge av sikkerhetsmessige årsaker.

I følge reglementet plikter klubben som arrangerer en kamp "å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3".

NFF-administrasjonen avslo Avaldsnes' krav, i slutten av april, men i ankeutvalget får Riises klubb medhold. Avaldsnes vinner derfor kampen på walkover.

Utdrag fra ankeutvalgets vurdering av saken:

"Dommerens rapport viser at Sofiemyr stadion på kamptidspunktet ikke oppfylte kravene som stilles til spillebane i Toppserien. Ankeutvalget har ingen grunn til å betvile dommerens beskrivelse av at banen var meget hard, manglet fungerende vanningsanlegg og hadde flere ujevnheter, mye løs sand og banemerker som lett forsvant.

Selv om Kolbotn har forsøkt å iverksette tiltakene som ble påpekt på befaringen, var det ikke tilstrekkelig. Banen var dermed ikke reglementert til fastsatt tid.

Konklusjonen er dermed at Kolbotn har forsømt sin plikt til å stille reglementert bane til fastsatt tid. Siden kampen som følge av dette ikke kunne starte innen 45 minutter etter fastsatt tidspunkt, taper Kolbotn kampen og kampresultatet settes til 0-3», heter det.

– Vi er nødt til å ta avgjørelsen til etterretning, og bruke det som motivasjon videre i sesongen. Vi skal kjempe videre, og vise at dette er en kamp vi i utgangspunktet skulle hatt tre poeng fra, sier Overmo.

Seieren er Avaldsnes andre i løpet av åtte kamper i 2022.

Relatert