ENKELT VIDERE: Casper Ruud slo amerikanske Jenson Brooksby i strake sett og er videre til kvartfinalen i ATP 1000-turneringen i Roma. Foto: VINCENT WEST
ENKELT VIDERE: Casper Ruud slo amerikanske Jenson Brooksby i strake sett og er videre til kvartfinalen i ATP 1000-turneringen i Roma. Foto: VINCENT WEST

Casper Ruud enkelt videre i Roma – møter canadier i kvartfinalen

Casper Ruud tok seg kontrollert til kvartfinale i Roma Open. Der kunne han møtt Rafael Nadal, men slik blir det ikke.

Casper Ruud - Jenson Brooksby: 6-3, 6-4

Etter å ha fått revansje mot Botic van de Zandschulp i sin første kamp i Roma Open, møtte Casper Ruud amerikanse Jensen Brooksby i tredje runde av grusturneringen torsdag.

I det som var det første møtet mellom de to noensinne, var det Ruud som tok initiativet tidlig. 23-åringen hadde god kontroll på sin amerikanske motstander, som er ranket som nummer 38 i verden.

På den fjerde settballen satt den for Ruud, som til slutt fintet ut Brooksby og sikret åpningssettet med sifrene 6-3.

Og i det andre settet fortsatte Snarøya-mannen å styre kampen. Med en glimrende servegame tok Ruud ledelsen med 3-1. Den to år yngre amerikaneren prøvde å henge på, med til slutt var det ingen tvil.

Casper Ruud vinner med settsifrene 6-3, 6-4, og er videre til sin første kvartfinale siden Barcelona Open i april. Der kunne det fort blitt et drømmemøte med tennislegenden Rafael Nadal. Slik blir det ikke.

Kan møte Djokovic i semifinale

Ruud har siden forrige turnering falt fra sjuende til tiende plass på verdensrankingen. 23-åringen har ikke fått det til å stemme på favorittunderlaget denne våren, og røk tidlig ut på grusen i Monte Carlo, München og Madrid. I Barcelona ble det stopp i kvartfinalen.

I ATP Masters 1000-turneringen i Roma er nordmannen femteseedet, men har en tøff vei videre i turneringen. I kvartfinalen kunne Snarøya-mannen ha møtt sitt store idol, Rafael Nadal, for første gang i karrieren.

35-åringen tapte for canadiske Denis Shapovalov senere på torsdagskvelden. Med settsifrene 6-1, 5-7 og 2-6 er den spanske veteranen ute av turneringen.

Dermed må Ruud vente enda lenger på å få møte barndomshelten i en tellende kamp.

Om det norske tennisesset beseirer 16.-rankede Shapovalov fredag, venter en potensiell semifinale mot verdensener Novak Djokovic.

Relatert