De Bruyne scoret fire(!) - feiret som Haaland

Manchester City festet grep om ligatittelen etter storseier mot Wolverhampton.

Wolverhampton - Manchester City 1-5

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester City leder stadig Premier League, med Liverpool jagende tre poeng bak seg. Hver eneste kamp er like viktig, og Pep Guardiolas lag trenger syv poeng på de siste tre kampene for å sikre ligatittelen, dersom Liverpool vinner alle sine kamper.

Den oppgaven tok de hånd om på glimrende vis mot Wolverhampton og tok de første tre. Det etter hele fire mål av Kevin De Bruyne.

– Herregud så gode de er i fotball. Det er bare å applaudere og hylle dette laget. Det er et mesterverk, utbrøt kommentator Endre Lübeck etter det femte målet.

– Det har vært en nytelse å se Manchester City spille i dag. For noen angrep, for et lag det her er. De tar nok et stort steg mot seriegullet, fortsatte Lübeck.

Eksepsjonelle De Bruyne

Fire mål for De Bruyne og en maktdemonstrasjon fra både hans og lagets side viser at de mener alvor i tittelkampen.

MATCHVINNER: Det var ingen tvil om at Kevin De Bruyne var banens beste mot Wolves. Foto: PETER CZIBORRA
MATCHVINNER: Det var ingen tvil om at Kevin De Bruyne var banens beste mot Wolves. Foto: PETER CZIBORRA

– For øyeblikket gjør jeg bare det vi trenger for å vinne kamper. Man gjør de beslutningene man tenker er best på banen og jeg var i gode posisjoner til å skyte, sa De Bruyne om målene etter kamp.

Også han fikk naturligvis spørsmål om hans kommende kollega Erling Braut Haaland, men selv med Haaland-feiring var De Bruyne, som resten av City, klar på at han ikke tenker på overgangen akkurat nå.

– Jeg har gjort meg null tanker om det. Det er ikke tiden for å snakke om det nå, men han kommer til å være et godt tilskudd for oss til sommeren, men nå fokuserer vi på de to siste kampene, svarte han.

Belgisk krutt - kopierte Haaland

Kampen begynte på best mulig måte for City når Kevin De Bruyne ble spilt gjennom av Bernardo Silva. Belgieren avsluttet kontant nederst i lengste hjørne til 1-0.

Så ventet det en ordentlig kalddusj for ligalederen fem minutter senere. Wolves utnyttet en kontring maksimalt, og belgieren på motsatt side, Leander Dendoncker, fikk æren av å avslutte et praktfullt angrep og utlignet til 1-1.

Men åpningen på kampen hadde så mye mer å by på og det var virkelig de belgiskes aften. Fem nye minutter senere banket De Bruyne inn sitt andre for kvelden via José Sá og opp i nettaket. Da var City nok en gang i føringen.

Og så klinte superstjernen like så godt til med full pakke og hat trick. Som så mange ganger før dundret De Bruyne ballen i nettmaskene fra utenfor 16-meteren.

Feiret hat trick som Haaland

Midtbanegiganten feiret også med tydelig Haaland-hyllest når han først pekte på nummeret sitt 17 (samme nummer Haaland hadde i starten av oppholdet i Dortmund), før han avsluttet med lotus-feiring. Den samme feiringen Haaland gjorde mot PSG i Champions League i 2020.

Manchester City's Kevin De Bruyne (left) celebrates scoring their side's third goal of the game and completing his hat-trick during the Premier League match at the Molineux Stadium, Wolverhampton. Picture date: Wednesday May 11, 2022. Foto: Nick Potts
LOTUS: Slik feiret Erling Braut Haaland etter scoring mot PSG i 202. Foto: Martin Meissner
KOPIERTE: Slik feiret Erling Braut Haaland etter scoring mot PSG i 2020. Foto: Scanpix.

Og 30-åringen var ikke ferdig der. I andre omgang satte han sitt fjerde til 4-1.

– Det er jo helt sensasjonelt det han holder på med her! De har ingen spisser som kan score denne sesongen, det får de neste sesong, men han tar virkelig ansvar De Bruyne, sa Endre Lübeck.

Raheem Sterling satte kronen på verket med 5-1 etter 83 minutter.

Sterling fikk stolpen i skrittet

Relatert