Eivind Henriksen Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
Eivind Henriksen Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

Gikk i dvale etter magiske øyeblikk

Det var kanskje ikke den største norske friidretts-prestasjonen i fjor, men Eivind Henriksens OL-sølv var nok den største overraskelsen. Etterpå «forsvant» sleggekasteren.

– Det har jo vært vinter så jeg har vært i dvale, sier 31-åringen og smiler lurt. Etter innsatsen i sleggeringen i Tokyo-OL kom Eivind Henriksen hjem som en «snakkis» og populær mann for talk-showene på tv.

– Det var bra trøkk en stund, ja, ganske så uvant for meg, sier Henriksen.

Nå er sommerens VM i friidrett i USA det naturlige og store målet.

Det siste halvåret har han i alle fall for omverdenen vært, som han sier selv, i dvale:

– Guttungen begynte i barnehagen og vi har vel vært igjennom det som er av sykdommer og nå senest pollensesong. Men fra nyttår ble jeg heltidsutøver etter å ha fått på plass sponsorer, forklarer Henriksen som er sjåfør av yrke.

Han håper nå at forberedelsene til VM skal gå «på skinner».

Eivind Henriksen jubler etter sølv under finalen i slegge i Tokyo. NTB Foto: Lise Åserud
Eivind Henriksen jubler etter sølv under finalen i slegge i Tokyo. NTB Foto: Lise Åserud

Henriksen hadde noen eventyrlige dager i Tokyo-OL der han nærmest satte ny norsk rekord hver gang han roterte rundt og fikk slegga ut i lufta.

For å være helt konkret: Han kom til Japan med 78.25 meter som "pers" og norsk rekord. Han dro hjem med OL-sølv etter 81.58 meter som sitt beste kast. Da hadde han "perset" fire ganger.

– Blir det enda lenger i år?

– Jeg kastet jo veldig langt i fjor og det kreves mer og mer for hver centimeter du skal forbedre deg på slike lengder. Jeg håper å stabilisere meg på lengder som jeg oppnådde i OL. Jeg mener jeg kan kaste enda lenger, men kan ikke garantere at jeg klarer det i år, sier Eivind Henriksen.

Relatert