Bekreftet: Haaland klar for Manchester City

Erling Braut Haaland (21) forlater Borussia Dortmund.

Se ekstrasending om Haaland her!

Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Manchester City, med forbehold om personlige betingelser, det bekrefter Manchester City på sin twitter-konto.

Europas største klubber har ligget langflate etter jærbuen, som endte opp med å velge den regjerende Premier League-mesteren.

SISTE: TV 2 erfarer at Haaland kjøpes ut for 60 millioner euro. City vurderer det som en av tidenes beste avtaler i PL og mener han er verdt det tredobbelte på markedet, hadde det ikke vært for utkjøpsklausulen.

Haalands femårskontrakt bryter ikke med Manchester Citys lønnsstruktur. Han tjener dermed ikke mer enn klubbens best betalte spiller, Kevin de Bruyne.

– De kommer til å bli enda bedre med Erling Braut Haaland i rekkene, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

– Han kommer til å hamre inn mål, fortsetter han.

Det har blitt bredt meldt i mediene at Haaland har en utkjøpsklausul på rundt 750 millioner kroner denne sommeren.

21-åringen slutter seg dermed til klubben pappa Alfie spilte i fra 2000 til 2003.

– De får rett og slett en komplett spiss allerede nå, også vil han bare bli enda bedre. Dette kommer til å bli fryktelig tungt for alle lag som står på motsatt banehalvdel, sier Mathisen.

– Først og fremst er dette en gigantsignering. Dette er positivt for norsk fotball, for Erling, og veldig positivt for Manchester City. De har jaktet en spiss som de ikke har hatt på mange år. Dette kommer til å løfte Manchester City. Erling Braut Haaland vil være en potensiell Premier League-toppscorer i sin første sesong, sier ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Dette sier ekspertene om overgangen

Den nye superstjernen

TV 2s fotballreporter Arilas Berg Ould-Saada forklarer at det ikke er en stor overraskelse at overgangen er et faktum. Det har blåst i den retningen i flere uker, og City tok overhånd for en stund siden, hovedsakelig i kampen mot Real Madrid.

– City har lagt frem ekstremt ambisiøse planer om å gjøre Haaland til deres nye superstjerne. Han blir både deres ansikt utad kommersielt sett, men også den største stjernespilleren på laget. Det er det riktige valget både sportslig og økonomisk sett, sier Ould-Saada.

De siste ukene har det florert en rekke rykter om hva Haaland kommer til å tjene i klubben, mange av de er feil.

– Det er ikke snakk om en lønn over 400 til 500 000 pund i uka, som det har vært spekulert i, men det er vanskelig å fastslå nøyaktig hva lønnen kommer til å være, forteller Ould-Saada.

Kevin De Bruyne er per dags dato Citys best betalte spiller med en lønn på 375 000 pund i uka.

– City har et satt lønnshierarki med De Bruyne som den best betalte. Haaland kommer ikke til å overgå dette, fortsetter han.

Etter å ha scoret 29 mål på 27 kamper for RB Salzburg, meldte Haaland overgang til Dortmund i januar 2020. I den tyske storklubben står han med 85 fulltreffere på 88 kamper i alle turneringer.

Haaland får mulighet til å pynte ytterligere på statistikken når han tar farvel med Signal Iduna Park når sesongen avsluttes mot Hertha Berlin lørdag.

Relatert