Rosenborg ydmyket etter mareritt-omgang: –Kjempeskuffende sesongstart

Rosenborg fikk ordentlig bank av Strømsgodset. TV 2s eksperter er ikke imponert over hva Kjetil Rekdal har fått til denne sesongen.

Strømsgodset - Rosenborg 3-0 (3-0)

Rosenborg gikk søndag på sesongens første tap etter Strømsgodset vant 3-0 på Marienlyst stadion. Godset scoret tre før pause i det som var en miserabel førsteomgang for trønderne.

– Det er forlis på Marienlyst. Båten synker, og det lekker inn massive mengder vann, sa TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah i pausen.

Dermed er Rosenborg helt nede på en 11. plass etter fem kamper.

– Rekdal har vært høy og mørk og snakket opp en del av prestasjonene, men sannheten er at prestasjonene har vært svake. Det har vært en kjempeskuffende sesongstart, sier Jesper Mathisen.

Seks poeng og én seier er neppe den starten Kjetil Rekdal hadde sett for seg som Rosenborg-trener.

– Jeg er flau. Det å ikke møte opp til kamp når det er jobben din, den er tung å svelge. Veldig skuffende at vi ikke møter opp når vi skal spille kamp. Gløden og trøkket fra de første fire seriekampene var bort i dag, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

– Hvem er det som ikke møter opp til kamp?

–Alle. Absolutt alle, svarer Rekdal.

Rekdal legger deler av skylden på seg selv, men er klar på at det var for dårlig.

– Prestasjonen vår er skammelig, sier Rekdal.

– Det er ekstremt skuffende når det er så mange på bortetribunen. Denne må i glemmebok kjappest mulig, sier Erlend Dahl Reitan.

Markus Henriksen var langt nede etter kampslutt.

– Det er skuffende. Det har vært litt slik på bortebane at vi har brukt en omgang på å våkne, og i dag fikk vi det steintøft. Godset var bedre i alt og sprang over oss.

– Innstillingen og viljen til å vinne. Det ser ut som vi har stål i skoen. Det så ut som mange hadde vært sengeliggende i flere dager her, sier Henriksen til TV 2.

Kontrastfylt for Godset

Stemningen var naturlig nok helt annen i Strømsgodset-leiren.

– Dette var helt rått. Vi er ufattelig gode i 1. omgang. Vi skaper god Godset-fotball, sier Johan Hove til TV 2, som scoret 2-0-målet.

– Rått av gutta syns jeg. Måtte de stepper opp og lever i dag gjør meg stolt, sier trener Håkon Wibe-Lund.

Kontrastene kunne ikke vært større for Godset, som for to uker siden tapte 5-0 hjemme for Sandefjord.

– Det er stor forskjell nå kontra for to uker siden. Det viktigste er å smake på det nå. Vi så oss selv i speilet, og forenklet ting. Vi leverer kjempebra i dag, sier Gustav Valsvik.

Pinlig selvmål

Minuttet var så vidt passert før Godset tok ledelsen. Halldor Steneviks innlegg passerte alle medspillere, men Erlend Dahl Reitan satt ballen i eget nett. Klønete gjort av backen.

Rosenborg hadde ikke en god omgang i Drammen. Først redder Dahl Reitan et skudd på streken. I neste angrep fikk Godset sitt andre mål. Lars-Christopher Vilsvik fant Johan Hove, som plasserte ballen i mål.

Verre skulle det bli. På Godsets niende (!) corner på 36 minutter headet Ipalido Jack inn 3-0.

TUNG START: Kjetil Rekdal og Rosenborg har vunnet én kamp denne sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder
TUNG START: Kjetil Rekdal og Rosenborg har vunnet én kamp denne sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder

Bedring, men ingen scoring

Etter en bekmørk 1. omgang, hevet Rosenborg seg etter hvilen. Trønderne tok tak i kampen.

Rosenborg kom seg til flere brukbare muligheter, men fikk aldri reduseringen. Godset hadde faktisk den største sjansen, og var et stolpetreff unna sitt fjerde mål.

Nå venter kamper Rosenborg bør ha muligheter til å skaffe seg flere trepoengere. Sandefjord, HamKam og Haugesund er de tre neste motstanderne.