KLARE: Vipers er klare for Final Four etter sammenlagtseier mot Krim. Her fra da de slo Györ tidligere i år. Foto: Tor Erik Schrøder
KLARE: Vipers er klare for Final Four etter sammenlagtseier mot Krim. Her fra da de slo Györ tidligere i år. Foto: Tor Erik Schrøder

Vipers klar for semifinale: – Utrolig stort å stå her

Vipers slo Krim i siste kvartfinale og sikret seg Final Four-billett i Champions League.

Vipers - Krim Mercator Ljubljana 33-24 (17-12)

Som regjerende mester har Vipers vært favoritt i kvartfinalene mot slovenske Krim i Champions League.

Kristiansands-laget tok første stikk borte i Ljubljana med en overbevisende 32-25 seier, og hadde et solid utgangspunkt før returoppgjøret hjemme i Aquarama.

Der sparte de ikke på kruttet og vant hele 33-24.

– Jeg er så utrolig glad. Vi var der i fjor og i år tror jeg det blir enda råere. Det er helt sjukt artig, sier femmålsscorer Ragnhild Valle Dahl til TV 2 og bryter ut i latter.

Isabelle Gulldén, som reiser fra Vipers etter inneværende sesong, er stolt over laget.

– Jeg vet ikke om jeg får sjansen til å få oppleve dette igjen, så jeg kommer til å nyte dette. Det er så fantastisk å se dette laget stå sammen. Vi har hatt mye korona, skader og masse andre private saker. Det kjennes utrolig stort å stå her med disse jentene, sier «Bella».

Roser Gjekstad

– Jeg hadde ikke trodd det da vi begynte sesongen i år. Det har gått litt i rykk og napp, men de siste månedene har det gått en vei, sier en smørblid Nora Mørk til TV 2 og peker oppover.

– Jeg synes vi leverer veldig solid. Jeg synes vi spiller bedre og bedre, og det er gøy. Jeg gleder meg til å dra til Budapest. Vi skal bare ha det gøy, legger håndballstjernen til.

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, var spent på hvordan troppen til Vipers kom til å være før sesongen.

– Vi var usikre og spente på Vipers – om de klarte å finne tilbake til den prestasjonen de gjorde i fjor. De gikk inn i en sesong uten Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune og også Linn Jørum Sulland. Mange ble borte, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele om spillerene som bytta klubb etter forrige sesong.

For sørlendingene hadde en tøff start i Champions League med tap mot Györ, Metz og CSKA, men har bygd seg opp utover sesongen.

– Denne prestasjonen vitner om godt trenerarbeid og en god treningskultur i laget. Ole har gjort en fantastisk jobb, sier Svele og roser Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Takk for det, Bent, svarer Gjekstad på rosen fra Svele og smiler.

– Jeg er kjempe fornøyd, og jobber sammen med en gjeng som jobber og sliter. Vi er mange som har kommet oss til Final Four, slår treneren fast.

Parkerte Krim

Vipers hadde ingen planer om å hvile på laurbærene etter seier i første kvartfinale. Linjespiller Ana Debelic, som ble åttemålsscorer i første kamp, satte sine tre første scoringer etter kun åtte minutter til 6-3.

Krims beste spiller, Ana Gros, fortsatte som hun gjorde forrige gang lagene møttes og satte fem scoringer i førsteomgang.

Til pause stod det 17-12.

Syv minutter inn i den andre omgangen pådro Krim-spiller Tatjana Brnovic seg rødt kort når hun går rett i strupen på Marketa Jerabkova. Det utnyttet Vipers godt. Isabelle Gulldén med to på rappen og Vipers gikk opp i en femmålsledelse.

Katrine Lunde viste hvorfor hun fortsatt er verdens beste målmakt og stengte buret på straffekastet til Katarina Krpez-Slezak til Aquaramas store fornøyelse.

Med kvarteret igjen kunne Tuva Høve kontre inn to raske scoringer til en økt ledelse, og de regjerende mestrene kunne juble for å ha sikret semifinalebilletten.

Krims Ana Gros ble kampens toppscorer med syv mål.

Veien videre

Tidligere lørdag ble Györ klare for Final Four med Stine Bredal Oftedal i bresjen. Landslagskapteinen scoret ni mål da det ungarske sikret seg semifinaleplass med seier 56-44 sammenlagt.

Metz er allerede klare til Final Four, og den siste plassen deles ut søndag når Emilie Hegh Arntzen og Malin Aunes Bucuresti møter «helnorske» Esbjerg. Esbjerg vant første kvartfinale, i det som var en thrillerkamp, etter at Vilde Mortensen Ingstad satte inn 26-25 i siste sekund.

Men før Vipers skal i aksjon igjen i Champions League skal de gjennomføre sluttspillet i hjemlig liga og spille cupfinale mot Molde.

Cupfinalen ser du på TV 2 og TV 2 Play lørdag 14.mai fra kl.14.

Relatert