BYTTER KLUBB: Nærbøs Andreas Haugseng drar til Elverum fra neste sesong. Foto: Bjarte Fossfjell / TV 2
BYTTER KLUBB: Nærbøs Andreas Haugseng drar til Elverum fra neste sesong. Foto: Bjarte Fossfjell / TV 2

Ødelegger for seg selv ved seier

Nærbøs viktigste spiller møter sin kommende klubb i sluttspillet. Utfallet i semifinalen kan gi konsekvenser for fremtiden.

En guttegjeng fra Nærbø skapte et lite håndballeventyr da de rykket opp til eliteserien før sesongen 2018/2019. Og det er et eventyr som aldri stopper.

I sin fjerde sesong i REMA 1000-ligaen har de spilt seg til sin første finale i europacupen og skal spille semifinale i sluttspillet for første gang.

– Det er spesielt, altså. Bare se den siste kampen mot Drammen hjemme der det er stappfull hall, og du står og synger «Himmelen æ blåe». Det er helt spesielt, forteller Andreas Haugseng om siste semifinale i European Cup der de vant mot Drammen i straffekastkonkurranse.

Men etter sesongen forlater han moderklubben.

– Å prøve nye ting og se hvordan det går - det er det som er tanken, forteller Haugseng.

Se Nærbø mot Elverum i første semifinale i sluttspillet på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play fredag kl.19.00

Drar til storfavoritten

For bakspilleren forlater kompisgjengen og Nærbø, og har signert med lokomotivet Elverum etter inneværende sesong. Avtalen med seriemestrene strekker seg til 2024.

Men først møter han sin fremtidige arbeidsgiver i semifinalen i sluttspillet. Og vinner Haugseng og Nærbø, ødelegger han neste sesong for seg selv.

For vinner ikke Elverum sluttspillet, mister de plassen i Champions League.

– Når du står der og spiller kamp, så er det ikke noe du tenker på. Nå er det fullt fokus på Nærbø, så tar vi det med Elverum og alt som skjer etter sesongen senere, slår Haugseng fast.

– Hvis det er sånn at vi slår dem ut, så er det sånn det får være. Da fortjener de ikke å få den plassen, legger han til.

NÆRT FORHOLD: Rune Haugseng er far og trener til Andreas Haugseng. Foto: Bjarte Fossfjell / TV 2
NÆRT FORHOLD: Rune Haugseng er far og trener til Andreas Haugseng. Foto: Bjarte Fossfjell / TV 2

Pappa og trener, Rune Haugseng, er ikke bekymret for at sønnen har hodet på feil plass.

– Han presterer best mulig der han er til enhver tid. Men det hadde ikke vært noe bedre for mitt hjerte enn hvis han hadde klart å hive noe småstein i skoene til Elverum, sier Rune Haugseng og ler.

Har troen på Jæren

Før bakspilleren forsvinner til seriemesteren, skal sesongen avsluttes og flyttelasset skal ut av kjellerleiligheten til familien.

– Vi hadde Sindre Heldal her nede før han flytta til Elverum. Da Sindre forsvant, så flytta Andreas ned og nå skal han også til Elverum. Så denne kjelleren er dårlig butikk, sier faren og ler.

– Jeg har sagt det at han kommer ikke til å se meg i Terningen Arena heie på Elverum. Det skal nok sitte langt inne, legger han til med et smil.

For pappa Haugseng skal fortsette å trene moderklubben. Og ta dem til nye høyder.

– Hva er mulig og hva er ikke mulig på Jæren? sier treneren og fortsetter.

– Vi skal gjøre en skikkelig innsats mot Elverum. Vi skal se hvilket nivå vi ligger på og hvor langt unna vi er det øverste nivået i Europa. Det blir en vanskelig og litt umulig oppgave, men denne gjengen har klart å gjøre store ting før. Så det blir spennende.

Andreas er også klar for tøff motstand.

– Hvis det er sånn at Elverum ikke klarer å slå oss over fem kamper, så er det spesielt. Men vi har full troen på Nærbø, så får vi se hvordan det går, forteller bakspilleren.

Relatert