SEIER: Kristina Sirum Novak satte ni mål i landskampen mot Nord-Makedonia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SEIER: Kristina Sirum Novak satte ni mål i landskampen mot Nord-Makedonia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

21-åringen storspilte i norsk seier

Norge slo Nord-Makedonia og gikk dermed ubeseira gjennom EHF EURO Cup.

Norge - Nord-Makedonia 32-27 (14-14)

De norske håndballjentene hadde allerede sikret trofeet i EHF EURO Cup før søndagens møte mot Nord-Makedonia. Turneringen består av de tre vertsnasjonene i EM i november og de regjerende Europa-mestrene.

Lagene møttes torsdag i Nord-Makedonia der Norge vant 24-18. 12 av de rutinerte på Norge har fått fri denne samlingen, og det har gitt flere spillere muligheten.

Deriblant Kristina Novak Sirum som storspilte i returoppgjøret i Nadderud Arena.

– Det er litt surrealistisk å stå her nå. Det var utrolig gøy, sier Sirum Novak til TV 2 etter storspillet.

Debutscoringen

Emilie Hegh Arntzen og Maren Aardahl kunne løfte trofeet etter 32-27-seier over Nord-Makedonia, men Norge lå lenge under mot bortelaget og første omgang var preget av mange tekniske feil.

– Andreomgang er fin. Vi løfter oss både bakover, i ankomstspill og etablert angrep. Det er mer flyt og bredde i det, og spill for hverandre, sier Thorir Hergerisson til TV 2 etter kampen.

Kristina Sirum Novak ble kåret til banens beste spiller og scoret hele ni mål på ti skudd.

– Det var litt beroligende egentlig. Det var en fin kamp der nede, men det satt ikke like godt for meg der som nå, sier 21-åringen som bommet på sine fire skudd i første møtet med Nord-Makedonia.

– Det har vært en reise. Det har vært sykt kult å reise ned der og det har vært treninger med en veldig kjekk gjeng. Det har vært sykt kult, sier Sola-spilleren.

Tekniske feil

Kristine Breistøl serverte Maren Aardahl på linja, og trønderen satte 1-0 til en nesten fullsatt Nadderud Arenas store fornøyelse.

Kristina Sirum Novak satte sin første scoring for A-landslaget til stillingen 2-1, og slo til igjen med ny scoring rett etter.

Ti minutter ut i første omgang røk forsvarsbauta, Maren Aardahl, på en to minutters utvisning, og Nord-Makedonia gikk opp i ledelsen for første gang i kampen, 5-4.

Første omgang var preget av flere tekniske feil: syv feil etter kvarteret hadde gått. Men Rikke Granlund holdt hjemmelaget inne i kampen med flere redninger mellom stengene.

Til pause stod det 14-14.

Kaptein for disse to kampene, Emilie Hegh Arntzen, startet andreomgang med å banke inn tre mål på rappen, og Norge var tilbake i føringen og stillingen var 17-16.

Thale Rushfeldt-Deila, som fikk sine debutscoringer på A-landslaget på torsdag, fortsatte å fylle på scoringslista da 22-åringen satte sitt fjerde mål til 19-16.

Med kvarteret igjen av andreomgang økte Sirum Novak Norges ledelse til 23-20 og 21-åringen satte sitt syvende mål i sin andre landskamp for A-laget.

De norske Håndballjentene vant til slutt 32-27.

Kristina Sirum Novak ble Norges toppscorer med ni mål.

Relatert