Må opereres: – Skøyta var som en kniv i fart

Under tirsdagens kamp skadet Sparta-keeper Jake Paterson seg da Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen tråkket på ham.

Sarpsborg Arbeiderblad var torsdag først ute med nyheten om at den svært viktige keeperen må opereres.

Han er nå på Sykehuset Østfold for undersøkelser. Dermed går han glipp av torsdagens avgjørende semifinalekamp mot Oilers.

Til SA sier medieansvarlig i klubben dette:

– Det kan fort ta opp mot ett år før han er tilbake, sier Tina Scott.

TV 2 får bekreftet at Patersons hamstring skal være revet av.

SA har senere fått Spartas fysioterapeut, Henrik Borge, i tale.

– Basert på klinisk undersøkelse og MR som er gjort i dag så kan jeg si at det er en sene som er en del av hamstringen som er totalt avrevet. Skøyten til Stavanger-spilleren var som en kniv i fart, den kuttet senen tvert av. På baksiden av kneet har vi tre sener som er tilknyttet hamstringmuskulaturen. Det er en av de tre senene som er avrevet, sier han.

SKADET: Jake Paterson blir ikke å se på isen på lang tid. Foto: Beate Oma Dahle
SKADET: Jake Paterson blir ikke å se på isen på lang tid. Foto: Beate Oma Dahle

– Først og fremst er det bare trist. Paterson har levert en kjempesesong og vært den matchvinneren Sparta har trengt for å ta steget tilbake mot toppen av norsk hockey. Keeperen er den viktigste spilleren i laget uten tvil. Andrekeeper Tobias Normann har stått bra da han har fått muligheten og leverte en meget god 3. periode sist etter Patersons skade, men det er noe helt annet å bli kastet inn og skulle stå en avgjørende kamp hvor tap betyr sommerferie. Det blir utrolig viktig for Sparta å skape gode arbeidsforhold for Normann og rydde godt rundt eget mål hvis de skal ha muligheten til å tvinge frem en kamp i Stavanger på lørdag, sier TV 2s hockeyekspert Jesper Hoel.

Etter fem semifinalekamper, leder Stavanger Oilers 3-2 i kamper. Den sjette semifinalekampen mellom lagene spilles torsdag kl. 19.00.

På tv2.no fra kl. 18.30 kan du se vår oppbygging til kampen. Kampsending på TV 2 Play og TV 2 Zebra fra kl. 18.55.