GJØRMEBAD: 2021-utgaven av Paris-Roubaix ble et ritt for historiebøkene. Med lignende forhold kan det bli action i Tour de France. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
GJØRMEBAD: 2021-utgaven av Paris-Roubaix ble et ritt for historiebøkene. Med lignende forhold kan det bli action i Tour de France. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Kaller Tour de France-etappe livsfarlig

– Ville aldri inkludert den hvis jeg hadde vært rittarrrangør, sier Tadej Pogacars sportsdirektør.

Det er under tre måneder til Tour de France starter i København. Etter tre etapper i Danmark skal sirkuset videre til Nord-Frankrike. På den 5. etappen er det målgang i Arenberg. Det betyr brostein.

Det fryktede Arenberg-skogen står ikke på programmet, men det gjør flere andre krevende brosteinsseksjoner. Spesielt den andre brosteinsseksjonen fra Eswars til Paillencourt (1,6 km lang) kan bli avgjørende.

– Jeg er overrasket over den andre seksjonen. Jeg ville aldri inkludert den hvis jeg hadde vært rittarrangør, sier UAEs sportsdirektør Aart Vierhouten til Sporza.

– Seksjonen heller ned på begge sider. Det er ingen alternative ruter verken til venstre eller høyre. Det rimer dårlig med sikkerhetsfokuset som har blitt lagt vekk på i det siste, fortsetter han.

Vierhouten har rekognosert etappen sammen med Marco Mercato og stjernerytteren Tadej Pogacar.

Han frykter at flere ryttere kan tape Tour de France på de første brosteinsseksjonene.

– Alle er fulle av adrenalin etter sprinten inn mot den første seksjonen. På de siste brosteinsseksjonene vil det være 40 ryttere sammen, men på de første seksjonene skal hele hovedfeltet over. Det er livsfarlig, sier han.

Relatert