Utestenges etter disse slagene

Etter kampslutt onsdag kokte det over for flere spillere. Sparta-kaptein Niklas Roest må nå sone karantene. Det må også to andre spillere.

Artikkelen oppdateres.

I videovinduet øverst i artikkelen kan du se hva han straffes for.

Etter at Sparta hadde slått Stavanger Oilers, brøt det ut slåsskamp bak det ene målet. Jarret Burton fikk først en slashing. Burton og flere spillere endte i et basketak. Det Roest ble rapportert inn for er krysstaklinger mot Burtons nakke.

Det er ifølge Stavanger Aftenblad ikke Oilers som rapporterterte inn spilleren. Roest er av Player Safety-utvalget rapportert inn til Disiplinærutvalget.

– Det (Roest gjorde) var ikke pent, det bør absolutt slås ned på. Vi regnet med at det kom til å skje, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet torsdag.

Higson og Roest har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte nyheten om at Roest var rapportert inn.

Utestenges

Torsdag kveld kom DISU sin dom. Roest ilegges en karantene på tre kamper.

Dette skrives i vedtaket:

"Hendelsen er fra semifinalekampen mellom Sparta og Stavanger den 30.3.2022. Det er Sparta spiller nummer 28 Niklas Lindberg Roest som er innrapportert for en hendelse i det kampen er over. Situasjonen er vurdert opp mot regel 59 som omhandler krysstakling. Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på mottatt rapport, tilsvar og videoklipp fra hendelsen.

I det kampen er over oppstår en situasjon bak målet til Sparta, to spillere fra Stavanger og en fra Sparta deler ut slag og det utvikler seg raskt til en uoversiktlig situasjon. Sparta spiller nummer 28 Roest, som i det tiden går ut er ved egen målvakt, oppsøker raskt situasjonen der han målrettet bruker sin kølle til å krysstakle mot rygg og nakke til motspiller som ligger nede med hodet mot vantet. Handlingene utføres med stor kraft og gjentas flere ganger på en spiller som ikke kan forsvare seg."

Rapporterte ikke inn

Roest er blant Spartas klart mest viktige spillere. Nå som han må sone karantene vil det svekke Spartas sjanser til å slå ut Oilers betydelig.

Under onsdagens kamp var det mange situasjoner som har skapt engasjement. En av dem var da Sparta-spiller Martin Grönberg ble taklet da han skulle skyte. Avslutningen gikk over. Sander Hurrød fikk først to minutter utvisning, men etter å ha vurdert situasjonen ble han sendt i dusjen.

Han hadde tydelig vondt og fikk hjelp av isen.

Ettersom Hurrød ble sendt i garderoben etter takling mot motspillers hoderegion, gikk saken automatisk til DISU.

Han ilegges to kamper karantene.

Du kan se situasjonen her:

TV 2 har vært i kontakt med Grönberg. Det står bra til med svensken.

Sparta-spiller Maksims Ponomarenko ilegges tre kamper karantene for farlig spill.

Her kan du se situasjonen:

Høy temperatur

Sparta snudde onsdagens kamp på en imponerende måte og tok med seg en viktig seier.

Underveis kokte det i Sparta Amfi og publikum ga ofte uttrykk for sin frustrasjon.

Dommerne fikk ofte høre det. Underveis valgte også dommer Karl Johan Marcus Vinnerborg å si tydelig ifra. Dommeren skjelte ut Sparta-spiller Håvard Salsten.

Den situasjonen kan du se her: