USTABILT: Det var både oppturer og nedturer for Magnus Carlsen i de første fire partiene av Champions Chess Tour: Charity Cup. Foto: RITZAU SCANPIX
USTABILT: Det var både oppturer og nedturer for Magnus Carlsen i de første fire partiene av Champions Chess Tour: Charity Cup. Foto: RITZAU SCANPIX

Kaotisk start for Carlsen

Det var høygir og dramatikk i de første fire partiene av Champions Chess Tour: Charity Cup.

Du kan se neste runde av Champions Chess Tour på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play søndag fra klokken 17:30.

Magnus Carlsen møtte tøff motstand på dag én av Champions Chess Tour: Charity Cup med to toppspillere på listen over motstandere. Den norske verdenseneren ligger på en foreløpig sjetteplass og endte dagen med syv poeng av tolv mulige.

– Det har gått litt over stokk og stein, kommenterte Carlsen om egen prestasjon til TV 2.

Det første partiet endte remis med hvite brikker mot polske Jan-Krzysztof Duda. Verdensmesteren så ut til å ha en liten fordel ut i midtspillet, men polakken forsvarte seg godt og sikret remis etter 48 trekk.

Kaotisk andreparti

Carlsen møtte den indiske toppspilleren Pentala Harikrishna med svarte brikker i andre parti. Nordmannen valgte en åpning han sjelden spiller, men den indiske motstanderen var godt forberedt.

– Magnus er i kjempetrøbbel, utbrøt Jon Ludvig Hammer i TV 2s sjakkstudio etter at inderen ofret to bønder i åpningen.

Carlsen holdt hodet kaldt til tross for kreativt spill av Harikrishna og dårlig tid på klokken. Et kaotisk parti endte til slutt med norsk seier etter vakkert angrepsspill.

I parti tre fikk Carlsen hevnsjanser mot kanadiske Eric Hansen. Den populære sjakkstreameren slo Carlsen i forrige utgave av Champions Chess Tour etter en museglipp i en allerede dårlig stilling. Hansen ble satt under press i åpningen og tapte til slutt en bonde. Kanadieren kjempet formidabelt, men bukket til slutt under i sluttspillet.

Tap mot erkerival

I siste parti var det duket av for toppoppgjør mellom Carlsen og kinesiske Ding Liren. Carlsen havnet nok en gang i en åpningsforberedelse som førte til en svært god stilling for Ding. Godt forsvarsspill var til ingen nytte, og kineseren styrte inn en komfortabel seier i 49 trekk.

– En maktdemonstrasjon av kineseren, konkluderte Jon Ludvig Hammer i studio.

Du kan se oppsummeringen av første dag i Charity Cup i videoen nedenfor:

Hans Niemann leder turneringen etter første dag med ti poeng, etterfulgt av vietnamesiske Quang Liem Le med samme poengsum. Turneringen fortsetter på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play søndag kl 17:30.

Relatert