Magnus Carlsen slakter seg selv: – Ser syner

Uventet brøler – og tap – fra verdens beste sjakkspiller. Han er svært skuffet over eget spill.

I den tiende runden av online-turneringen Champions Chess Tour 1 gikk Magnus Carlsen på et sensasjonelt tap med hvite brikker mot Eric Hansen.

31-åringen var allerede i trøbbel etter å ha gjort en tabbe.

Likevel kom det brått på da verdenseneren slo ut en bonde og med det ga bort en løper. Carlsen ga opp partiet før motstanderen engang rakk å slå ut løperen.

– Først gjorde han den ene tabben, så fortsatte han med en brøler av dimensjoner. Han ga rett og slett bort løperen gratis, kommenterte en forbauset Jon Ludvig Hammer i TV 2s studio.

Hansen, best kjent som sjakk-streamer, så også ut til å være svært overrasket av Carlsens tabbe.

Kanadieren rykket tilbake i stolen, før han reiste seg med et smil om munnen.

Se video øverst i saken.

Slik forklarer han tabben

Carlsen ble på sin side sittende foran skjermen, knapt uten å trekke en mine.

Etterpå ble det spekulert på om det kan ha vært en såkalt museglipp fra verdensmesteren – altså at det ikke var intensjonen hans å flytte løperen.

Carlsen bekrefter at det var et uhell som kan oppstå i internettsjakken.

– Jeg satt og prøvde å finne en måte å fange dronningen hans på. Litt i tåken der, så klikket jeg av en eller annen grunn litt rundt den løperen, og da kom jeg ved et uhell til å klikke på bonden på a4, forteller han.

– Jeg trodde ikke at jeg hadde klikket på løperen fra før, men da er det sånn at det ikke er noen kjære mor, forklarer Carlsen til TV 2.

– Ser syner

Før turneringsstart opplyste han at han hadde blitt smittet av korona.

Carlsen, som hoster og harker under intervjuet etter mandagens partier, er svært kritisk til sitt eget spill hittil i turneringen.

– Det har vært altfor dårlig. Jeg sitter og kjenner at jeg ikke har energi til å ta meg ordentlig sammen. Jeg har sett så mye syner i de forskjellige partiene. Jeg vet ikke hva som foregår, egentlig, sier han.

– Jeg føler at jeg sitter og gjetter litt hva jeg skal gjøre. Forhåpentligvis blir det bedre de kommende dagene, fortsetter Carlsen.

Han fulgte opp med en remis av det raske slaget mot Ding Liren, før han utklasset polske Jan-Krzysztof Duda i mandagens siste parti.

Sjakkstjernen har hatt et variabelt gruppespill hittil, men har godt grep om avansement til kvartfinalen før de tre siste rundene tirsdag.

De ser du på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play fra kl. 17.30.

Relatert