Helene Marie Fossesholm står over tremila. Foto: LINDSEY WASSON / NTB
Helene Marie Fossesholm står over tremila. Foto: LINDSEY WASSON / NTB

Kvinnenes tremilslag i OL er klart – Fossesholm går ikke

Therese Johaug, Ragnhild Haga, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng stiller til start på søndagens tremil, som er den siste øvelsen under lekene i Beijing-OL.

Det ble klart da Ole Morten Iversen presenterte laget på en pressekonferanse i OL-landsbyen.

Til stede var ikke Helene Marie Fossesholm.

Smellen etter stafetten

– Helene har hatt en litt spesiell oppladning og sesong. Det har ikke gått på skinner hele veien. Hun mobiliserte voldsomt til stafetten. Etter den følte hun seg helt utladet, sa landslagstrener Ole Morten Iversen.

Til TV2 utbroderer Ole Morten Iversen om smellen Fossesholm gikk på etter stafetten.

– Dagen etter stafetten kjenner hun at luften går ut av ballongen. Mange utøvere beskriver det som lav på energi. Det er litt vanskelig å forklare, men: Kroppen spiller ikke på lag, man kjenner seg tung, pulsen er høy og mentalt kjenner man at det ikke er mer å tyne ut av kroppen.

Kjenner seg selv

–Hun våknet to dager etter stafetten og innså at å gå tremila var en veldig dårlig plan for henne. Vi som trenere ville absolutt ikke presse henne til å gå en tremil, men vi måtte sjekke at hun hadde tenkt gjennom fordeler og ulemper. Det hadde hun gjort. Egentlig ble det enkelt. Helene kjenner seg selv så godt at når hun beskriver det slik. Hun var helt sikker på at det ikke ville gagne henne, det ville sannsynligvis gi henne en nedtur.

Mange som kan gjøre det bra

De norske langrennsjentene har tatt to gull så langt i lekene. Begge ble tatt av Therese Johaug, på henholdsvis 10 kilometer klassisk og 15 kilometer skiathlon. Søndag er det klassisk stil som gjelder.

– Det er mange som kan gjøre det bra. Du har de finske og svenske jentene. (Teresa) Stadlober har vært i form her og gått fort. Det er jenter fra USA. Det er mange og vanskelig å peke ut en enkelt, sier Johaug om sine største rivaler søndag.

Mer innhold fra TV 2