Ingrid Syrstad Engen var kaptein for anledningen mot Portugal. Barcelona-stjernen var skuffet over prestasjonen. Foto: Joao Matos
Ingrid Syrstad Engen var kaptein for anledningen mot Portugal. Barcelona-stjernen var skuffet over prestasjonen. Foto: Joao Matos

Norge-smell mot Portugal: – Har en del å jobbe med akkurat nå

EM-året 2022 startet med et skuffende tap for Martin Sjögren og det norske landslaget.

Norge - Portugal 0-2

– Jeg føler det er litt kaotisk fra vår side. Vi prøver å stå høyt og ta dem høyt. Lykkes noen ganger med det, men lykkes ikke for mange ganger, sier Ingrid Syrstad Engen til TV 2 kort tid etter kampslutt.

Hun bar kapteinsbindet for Norge onsdag kveld i Caroline Graham Hansen og Maren Mjeldes skadefravær. Det ble dessverre en skuffende opplevelse for landslagsjentene med 0-2-tap mot vertsnasjonen.

– Det var ikke riktig den starten vi ville ha på landslagsåret. Vi gikk ut og ville møte Portugal ganske høyt i en ny formasjon, jeg synes at vi treffer på det av og til, men når vi ikke treffer så får vi det veldig vanskelig og blir utsatt for en del direkte spill, sier landslagssjef Martin Sjögren til TV 2.

– Jeg føler at med ball er vi litt for upresise. Alt i alt så føles det som at vi har en del å jobbe med akkurat nå. Det er den innstillingen vi også må ha, at vi må opp noen hakk, fortsetter kaptein Syrstad Engen.

Portugiserne gikk ut meget aggressivt fra start og skapte flere store sjanser allerede de første minuttene med bakromsballer mot ekstremt hurtige angripere.

– Vi har forberedt på at de er et aggressivt lag, men at det da var muligheter for oss hvis vi klarte å spille oss kjapt ut og komme ut motsatt og mer opp på tierne våre, opp til Guro, sier Syrstad Engen.

– Så har jeg på en måte følelsen av at vi kan klare å spille oss ut, men så går det liksom akkurat ikke for mange ganger. Vi må bruke de neste treningene nå. Det blir en ekstremt viktig samling resten for oss for å få det her på plass. Vi er fortsatt positive, fortsetter Barcelona-spilleren.

– Dritt å prestere sånn som dette

Portugal skapte flere store sjanser i den første omgangen i tillegg til muligheten der Tatiana Pinto satte inn 1-0 i det 21. minutt. Det kom etter et mislykket klareringsforsøk fra Maria Thorisdottir.

Her sender Tatiana Pinto Portugal i ledelsen. Foto: Joao Matos
Her sender Tatiana Pinto Portugal i ledelsen. Foto: Joao Matos

– Det er ikke i nærheten av det vi ønsker. Veldig skuffende, men det er mye som skal tas inn. Vi har hatt en trening sammen og ikke sett hverandre på tre måneder, oppsummerer midtstopperen selv.

Det norske landslaget ankom Portugal og Algarve-kysten sent mandag kveld og hadde kun hatt én økt sammen før møtet med vertsnasjonen onsdag.

– Selv om vi ikke har så mye tid sammen så er det dritt å prestere sånn som dette. Det eneste som kan skje nå er å gå oppover.

Ser forbedringspunktene

Der Portugal utfordret det norske forsvaret på tempo og skapte flere gode muligheter, slet Norge med å spille seg til gode muligheter i den første omgangen.

– Er det bekymringsverdig?

– Jeg føler vi er for utålmodige. Når vi først får muligheten og kommer i mellomrom, så vil vi gjennom med en gang og vi vil gå for å spre. Vi må jobbe med å tørre å ha ballen mer, få etter fler folk sånn at vi får enda større sjanser og ikke går for det første og beste, sier Syrstad Engen.

– I andre omgang føler jeg at vi har et godt spill innimellom der og kommer oss til større sjanser, så vi må bare bygge videre på det.

Mens Norge presset på for utligningen på tampen av oppgjøret, utnyttet Portugal igjen en åpning i det norske forsvaret.

Camila Mendes setter inn Portugals 2-0-scoring på tampen av oppgjøret. Foto: PEDRO NUNES
Camila Mendes setter inn Portugals 2-0-scoring på tampen av oppgjøret. Foto: PEDRO NUNES

Innbytter Carolina Mendes «chippet» ballen over landslagsdebutant Aurora Mikalsen i Norges mål.

– Nå har vi noe vi kan jobbe ut fra. Det finnes en del bra ting i perioder å ta med seg fra forsvarsspillet som var fokus, så finnes det mye som vi virkelig må se på hvordan vi skal håndtere på en annen måte for vi slipper til altfor mange målsjanser, konkluderer landslagssjef Sjögren.

Norges neste kamp i Algarve Cup er mot Italia. Den spilles søndag klokka 12.

Relatert