ANKLAGET: Mason Greenwood har blitt anklaget for vold av kjæresten Harriet Robson. Foto: PAUL ELLIS
ANKLAGET: Mason Greenwood har blitt anklaget for vold av kjæresten Harriet Robson. Foto: PAUL ELLIS

Mason Greenwood voldsanklaget av kjæresten - slik svarer Manchester United og politiet

Manchester United-spiller Mason Greenwood (20) har blitt anklaget for vold av kjæresten. Klubben og politiet har gått ut med en pressemelding.

Mason Greenwoods kjæreste Harriet Robson la søndag morgen ut en rekke videoer og bilder av blod og blåmerker av seg selv på story på Instagram, og skrev deretter «dette er hva Mason Greenwood faktisk gjør med meg.» Disse bildene ble senere slettet fra Robsons Instagram-profil.

Robson og Greenwood har hyppig vært på hverandres Instagram-profiler, men nå er alle bildene av paret sammen slettet fra begge kontoer.

Arrestert

Greater Manchester Police har uttalt seg. I en pressemelding, gjengitt i The Mirror, skriver de:

– Greater Manchester Police er klar over bilder og videoer som sirkulerer på sosiale medier. Undersøkelser pågår for at vi skal få hele bildet.

Senere søndag ettermiddag bekrefter Greater Manchester Police på sine nettsider at en mann i 20-årene har blitt arrestert mistenkt for voldtekt og overfall.

De navngir ikke vedkommende, men flere medier, blant andre BBC og The Athletic, skriver at det er Mason Greenwood det gjelder.

TV 2 får også opplyst fra ulike kilder at det er Greenwood som er pågrepet.

Suspendert av klubben

Manchester United bekrefter at Mason Greenwood har blitt suspendert av klubben. Klubben skriver følgende i en pressemelding til TV 2:

– Mason Greenwood vil ikke returnere til trening eller spiller kamper inntil videre.

Manchester United har gitt ut følgende pressemelding, skriver Telegraph-journalist James Ducker:

– Vi er klar over bildene og anklagene som sirkulerer på sosiale medier. Vi kommer ikke til å komme med en ny kommentar til fakta har blitt klargjort. Manchester United tolerer ikke vold på noen som helst måte.

Dette er ikke første gangen Greenwood er i trøbbel. Da han debuterte for England på Island brøt han koronaregler da han hadde damebesøk på hotellrommet. Han har også beklaget seg for å ha inhalert lystgass.

Mason Greenwood har kontrakt med Manchester United ut juni 2025, med en opsjon på ett ytterligere år.