FORTSATT PÅ INTENSIVEN: Egan Bernal er på bedringens vei etter ulykken tidligere denne uken, men skal fortsatt gjennom flere operasjoner. Pool via REUTERS/Marco Bertorello.
FORTSATT PÅ INTENSIVEN: Egan Bernal er på bedringens vei etter ulykken tidligere denne uken, men skal fortsatt gjennom flere operasjoner. Pool via REUTERS/Marco Bertorello.

Bernal om ulykken: – Jeg hadde 95 prosent risiko for å bli lam

Egan Bernal snakker for første gang om ulykken som kunne ha kostet ham livet.

Det var tidligere denne uken at den colombianske sykkelstjernen kolliderte med en buss på trening i hjemlandet og raskt ble transportert til sykehus.

Der ble det konstatert en knust kneskål, brudd i lårbeinet, brudd i to ryggvirvler, flere brukne ribbein og en punktert lunge.

På sin egen Instagram snakker han nå for første gang om ulykken.

– Jeg hadde 95 prosents risiko for å bli lam og mistet nesten livet mitt mens jeg gjorde det jeg elsker mest. I dag vil jeg takke Gud, sykehuset, spesialistene som gjorde det umulig mulig, familien min, vennene mine og alle dere som sendte meg hilsener. Jeg er fortsatt på intensiven og venter på flere operasjoner, men jeg tror med Guds hjelp at alt skal gå bra, skriver han.

Det er fortsatt uklart hvordan ulykken vil påvirke karrieren til Bernal.

2019-vinneren av Tour de France slet i hele 2020 med en ryggskade som følger av at det ene benet hans er lengre enn det andre.

I 2021 var han tilbake til noe som minnet om gammel storhet, og han vant blant annet etapperittet Giro d'Italia.

I 2022 skulle han i utgangspunktet tilbake igjen til Tour de France for å kjempe mot regjerende mester Tadej Pogacar, men det er høyst uklart om det nå blir noe av.

Torsdag kveld kom nyheten om at barndomsvenn, lagkamerat og sambygding Brandon Rivera også hadde kollidert på trening i Colombia. 25-åringen ble fraktet til samme sykehus som Bernal, hvor det ble påvist brudd i albuen og skader i skulderen.

Mer innhold fra TV 2