– Vanskelig å finne trøstende ord

Forklarer hvorfor hun ikke byttet hotell.

Onsdag fortalte Skiforbundet at Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå hadde testet positivt for koronaviruset. OL henger i en tynn tråd for de to skiløperne. De neste dagene vil vise om flere norske løpere er smittet.

Torsdag stoppet Therese Johaug for å prate med TV 2 på vei ut en treningsøkt.

– Vi har jo visst det noen dager nå, da. Det er jo en forferdelig situasjon å komme opp i. Vi må prøve å gjøre de rette tingene for å komme til Kina, sier Johaug.

– Jeg prøver å være en god lagvenninne, støtte og backe. Det er en ubeskrivelig situasjon. Vi er snart på målstreken til Beijing-OL, noe som har vært et mål for mange så lenge, fortsetter hun.

Northug: – Dette er bare begynnelsen

– Ubehagelig

Hun forteller at det har vært mange følelser i sving det siste døgnet.

– Det er vanskelig å finne trøstende ord i en sånn sammenheng. Det er bare å være til stede, backe og vise omsorg, sier Johaug.

Skistjernen forteller at hun har vært veldig nøye med smittevern.

– Vi har liksom gjort at vi kunne, har levd skjermet og tatt alle forholdsregler, men vi klarer ikke styre over alt.

– Er det ubehagelig?

– Det er jo ubehagelig. Jeg skal ikke legge skjul på det. OL starter jo om bare en uke. Det er et mål jeg har trent for kjempelenge. Men det er mye smitte overalt. Når man nesten ikke har symptomer er det vanskelig å vite om man er smittet eller ikke smittet, sier hun.

Utøverne har torsdag morgen tatt nye tester. Svar på test er ventet i løpet av kvelden.

– Blir veldig overrasket om det ikke oppstår mer smitte

Ble værende på smittehotell

De OL-uttatte løperne er for tiden på høydesamling i italienske Seiser Alm. Etter planen skulle hele gjengen reise til Kina i dag. Det blir det ikke noe av.

Den norske langrennstroppen har nå flyttet til Hotell Gstatsch i Seiser Alm. Det er fem kilometer fra Hotel Steger og ligger på 1500 m høyde, ned 400 høydemeter fra det andre hotellet.

PÅ JOGGETUR: Johannes Høsflot Klæbo bor, i likhet med Johaug, på samme hotell som Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå. Torsdag morgen tok han en løpetur på 1900 m i Seiser Alm, Italia Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
PÅ JOGGETUR: Johannes Høsflot Klæbo bor, i likhet med Johaug, på samme hotell som Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå. Torsdag morgen tok han en løpetur på 1900 m i Seiser Alm, Italia Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

Johaug og Johannes Høsflot Klæbo har valgt å bli igjen på hotellet der Kalvå og Weng testet positivt.

– Jeg følte at det var det beste for meg. Jeg er 24 timer på hotellrommet bortsett fra på trening. Jeg føler vi må leve så skjermet som mulig, møte minst mulig folk og gjøre det beste ut av mulighetene, sier hun.

– Kjenner du litt ekstra etter?

– Ja, jeg skal ærlig innrømme det. Vi får se hva de neste dagene bringer, om vi kommer oss til Kina eller ikke. Det er ikke noe mer vi kan gjøre.

Relatert