FIKSET PRIVATFLY: Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland slipper smitterisikoen et rutefly medfører når de skal hjem fra Italia torsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FIKSET PRIVATFLY: Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland slipper smitterisikoen et rutefly medfører når de skal hjem fra Italia torsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Røiseland og Eckhoff får privatfly til Oslo til halv pris for å unngå smitterisiko

Et spleiselag i siste liten gjør at Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland får et eget privatfly fra Italia til Oslo torsdag, før turen deretter går videre til Beijing.

Mens langrennsleiren ser på ulike måter for å få sine utøvere til Beijing på tryggest mulig måte etter smitteutbruddet i Seiser Alm, har skiskytterne allerede funnet en løsning for sine utøvere.

Den innebærer at Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og smøresjef Tobias Dahl Fenre setter seg på en privatjet i Verona torsdag formiddag.

Den tar trioen til Oslo, hvor de deretter vil ta Olympiatoppen-charteren til Beijing.

Fikk privatfly til halv pris

Resten av skiskytterlandslaget blir værende noen dager i Italia, da de ikke reiser til Beijing før mandag 31.januar.

– Det blir jo veldig fint! Vi har ikke lyst til å ta noen smitterisiko, så vi vil ha de så trygt som mulig hjem til Oslo. Det kom en forespørsel fra forbundet om få ordnet det. Vi kom i kontakt med flyselskapet Airwing. De var løsningsorienterte, fikset et fly og tilbydde seg å ta halve regningen, forteller Mads Nesset, Røiselands manager, til TV 2 onsdag kveld.

Han forteller videre at sponsorer av Røiseland og Eckhoff, henholdsvis Bertelsen og Garpestad og Sandnes Garn, bidro økonomisk, noe som gjorde at det ble mulig å finansiere.

PRIVATFLY: En Learjet 45 vil frakte skiskytterprofilene til Norge. FOTO: Airwing.
PRIVATFLY: En Learjet 45 vil frakte skiskytterprofilene til Norge. FOTO: Airwing.

– Hele nøkkelen her var å unngå rutefly og den risikoen det medfører. Det koster jo noen kroner med privatfly, men til halv pris ble dette en veldig bra avtale, sier Nesset.

Flyet landet på Gardermoen torsdag formiddag, og charteren til Beijing letter fra Oslo 20:00 samme kveld.

– Vi har lyst til å bidra

Det er ikke kjent hva den totale kostnaden er, men daglig leder i Airwing, Anna Kjos Mathisen, beskriver det beskjedent som «litt kostbart».

– Vi gjør dette fordi vi har veldig lyst til at de skal komme seg til OL og sanke gull for oss! Vi har lyst til å bidra, sier hun.

Resten av skiskyttertroppen blir altså værende i Italia noen dager, men sportssjef Per-Arne Botnan sa til VG tidligere onsdag at det også blir sett på alternative løsninger for dem.

Skiskytterne gjør sine OL-forberedelser i høyden i Lavazé, en drøy times kjøretur sør for Seiser Alm, hvor langrennsleiren er.

– Nå så tett opp til OL vil vi begrense alle muligheter for å bli smittet og da er risikoen mindre dersom vi kan fly løpere og støtteapparat hjem med et chartret fly. I utgangspunktet skal de hjem med rutefly fra München til Oslo, sa Botnan til VG.