BLE HELTEN: Jacob Lundell Noer var gnistrende god og scoret tre ganger mot rivalen. Foto: Fredrik Hagen
BLE HELTEN: Jacob Lundell Noer var gnistrende god og scoret tre ganger mot rivalen. Foto: Fredrik Hagen

Etter tre tøffe år ble han den store helten: – Nesten ubeskrivelig

Jacob Lundell Noer har lagt bak seg tre tøffe år. Tirsdag ble han den store helten da Storhamar slo rivalen Vålerenga.

Vålerenga - Storhamar 2-5

Uten sin hærfører, Patrick Thoresen, gjestet et Storhamar-lag på desperat poengjakt Jordal Amfi - hvor flere tilskuere enn på måneder fikk slippe inn dørene.

Før kampen var Vålerenga-trener Espen Knutsen åpen om at han var usikker på hvor hans lag sto før møtet med rivalen.

Hovedstadslaget har vært hardt rammet av Covid-19-viruset og hadde ikke spilt kamper på over to uker.

Det skulle vise seg at treneren hadde god grunn til å være usikker. I første periode ble laget tidvis herjet med, og skaden var så stor at selv med en langt bedre andreperiode, kom de seg ikke tilbake igjen i oppgjøret.

Storhamar leverte en av sine beste kamper på lang tid, og vant fortjent - da Jacob Lundell Noer scoret hat-trick.

– Det er vanskelig å være så skuffet og forlange så mye mer da vi har spilt et par kamper på to måneder og nesten ikke trent sammen, sa Vålerenga-treneren til TV 2 etter kampen.

– Helt magisk

Lundell Noer var tydelig fornøyd da han kom ut i pressesonen etter kampen.

– Det her var helt magisk, sa han til TV 2.

Han var aller mest fornøyd med hvordan de sto opp og kom tilbake fra det som var en tøff avslutning på andre periode.

Hat-trick-helten synes første periode var "sinnsykt bra", og mener at laget ikke har spilt så mange perioder denne sesongen som har vært like bra.

I forrige uke var store deler av laget smittet av covid-19. Lundell Noer lå selv store deler av uka på sofaen. Han var usikker på formen før kampen.

Han mener lagets to nykommere var viktige tirsdag og ga laget en boost.

Etter noen tøffe år innrømmer han at det var stort å bli helten på Jordal.

– De to eller tre siste årene har jeg spilt under halvparten av kampene hver sesong. Da går det fort litt opp og ned. Jeg er en spiller som forventer mye av meg selv og som skal prestere offensivt, så å score tre mål her på Jordal i dag er nesten ubeskrivelig, om man kan bruke det ordet, sa han til TV 2.

Helten på Jordal tirsdag kveld, har vært skadeutsatt. I november ble han også overfalt på trening av den gang lagkamerat Rasmus Ahlholm - som senere fikk sparken i klubben.

Rystet hjemmelaget

Drøye to minutter var spilt da Jacob Lundell Noer fikk pucken, dro seg innover og siktet på det lengste hjørnet.

Den skadeforfulgte spillerens skudd var godt. Det samme kan ikke sies om keeperspillet til Tobias Breivold i Vålerenga-målet. Han så ikke ut til å se utgangen på skuddet og rakk ikke bort. 0-1 - og med det var det bortesupporterne som kunne juble.

Her kan du se scoringen til Lundell Noer:

Etter scoringen tok det noen minutter før hjemmelaget fikk samlet seg. De gule og blå beholdt overtaket, uten å få spilt seg frem til noen store sjanser de første minuttene.

Så lettet bortesupporterne nesten fra stolene igjen. Samuel Solem sitt skudd ble styrt videre av Martin Rønnild, men pucken passerte akkurat på utsiden av målet.

Minutter senere måtte Breivold i aksjon igjen. Eirik Salsten var sterk og kriget pucken videre til lagkamerat Robin Haglund som ventet foran målet. Breivold var raskt nede og reddet skuddet.

Det klarte han ikke minuttet senere. Hjemmelaget hadde sett ukomfortable ut i egen sone lenge, og med 7 minutter igjen av perioden fikk Storhamar uttelling for presset mot Vålerenga-målet.

Igjen var det Lundell Noer som overlistet målvakten. Erik de la Rose sto for forarbeidet.

18 sekunder før første pause lyktes Storhamar igjen. Salsten var sterk og fikk gitt pucken videre til Andreas Dahl. Trønderen tok seg tid, fintet og prøvde lykken. 19-åringen traff blink og igjen kunne de gule og blå juble.

Her er Dahl sin scoring:

Første periode endte 0-3. Storhamar så langt bedre ut enn hva de har gjort på lenge, mens Vålerenga ikke fikk det til å stemme. Hovedstadslaget ble i store perioder herjet med.

Hat-trick

Tidlig i andre periode pådro Lundell Noer seg en tominutters utvisning. Vålerenga så langt bedre ut enn i hele første periode og var i overtallet nære scoring flere ganger.

Aller nærmest scoring var Axel Sundberg. Han fyrte av et godt skudd fra siden, men pucken traff "kun" stolpen.

Det høye presset vedvarte noen minutter. Et aggressivt press fra hjemmelaget gjorde det vanskelig for gjestene, og ofte ble det til at Storhamar kun lempet pucken frem.

Vålerenga fikk uttelling etter å ha styrt spillet de første ti minuttene av perioden, og da Storhamar endelig fikk en overgang grep de tak i scoringsmuligheten med begge hender. Rønnild ga videre til Lundell Noer som gjorde som han hadde gjort to ganger tidligere samme kveld: Han sendte pucken i mål. Skuddet var hardt og godt plassert.

Her fullfører han hat-tricket:

Minutter senere fikk Vålerenga-spiller Kalle Ekelund god tid til å sikte seg inn, og svensken sitt skudd var godt. 1-4 og håpet var tent for hjemmelaget.

Etter å ha truffet stolpen tidlig i perioden, fikk Sundberg endelig scoringen sin. Han dro seg fri fra oppasser Jan Brejcak og sendte pucken forbi 17 år unge Markus Stensrud i gjestenes mål.

Reddet straffe

Etter å ha avsluttet midtperioden med to scoringer, var det et heltent Vålerenga-lag som entret isen før siste periode.

Hovedstadslaget måtte angripe.

Med under tolv minutter igjen av perioden var Solem kynisk og rev ned en Vålerenga-spiller i midtsonen, men han ble ikke straffet.

Det ble like etterpå da Andreas Øksnes hektet Martin Røymark som var på tur rett mot målet. Vålerenga fikk straffe.

Stensrud reddet Sundbergs forsøk.

– Først ble jeg egentlig litt glad for at det ble straffe og ikke undertall. Jeg følte at jeg mest sannsynlig kom til å redde. Det høres litt breialt ut, men det var det jeg tenkte, sier Stensrud til TV 2 etter kampen.

– Hvorfor det?

– De hadde et bra overtall, men så hadde jeg sluppet inn fra kanten tidligere i kampen, så jeg tenkte at han kom til å gå inn og skyte på en lik måte, så da reddet jeg, da, svarer Stensrud.

Fire minutter senere markerte debutant Lane Scheidl seg. Pucken ble liggende i målgården og debutanten fikk en enkel jobb med å pirke den inn. 2-5!

Det ble også sluttresultatet. Storhamar tok med seg alle poengene hjem til Hamar.

– Jeg har vokst opp med i hvert fall en far som ikke er veldig glad i Lillehammer og Vålerenga. Jeg kjenner at det betyr noe litt ekstra å vinne her. Det er ofte bra oppmøte på Jordal fra Storhamar-supporterne og det hjelper å høre at det blir jubel på tribunen når vi scorer, sier Stensrud til TV 2 etter kampen.

Om en uke har Vålerenga mulighet til å få revansje når de gjester CC Amfi.

Vant byderbyet

På Manglerud møttes to av hovedstadens bydelslag til kamp tirsdag kveld. Det var vanskelig å spå på hvilket av de to lagene nederst på tabellen som var favoritter før oppgjøret.

Det ble ikke et like tett oppgjør som det var ventet. I første periode scoret Joakim Opsahl det eneste målet da Grüner gikk opp i ledelsen.

Det sto 0-1 til langt ut i andre periode. Neste målscorer var Rolf Thomas Aastad, som økte Grüner sin ledelse.

Den scoringen kan du her:

Robin Olsen-Syversen tente håpet for hjemmelaget tre minutter senere, men fem sekunder før pause scoret Tim Robin Johnsgård. 1-3 var stillingen da lagene gikk i garderoben.

Verdt å nevne er det at Manglerud-spiller Keegan Milligan fikk kampstraff for "kicking".

Da Manglerud jaktet scoring i tredje periode, var det heller bortelagets nyervervelse, Sebastian Labori Christiansen, som fikk pucken i mål.

1-4 ble sluttresultatet.

Her kan du se sammendrag fra kampen:

Relatert