Bjervig: – Enkelte løpere defineres som nærkontakter av Monsen

Langrennssjef Espen Bjervig opplyser at enkelte av de norske OL-løperne i Italia vil bli definert som nærkontakter av koronasmittede Arild Monsen.

KORONA: Lagrennssjef Espen Bjervig bekrefter at flere løpere må i karantene etter den påviste koronasmitten til Arikd Monsen. Foto: Beate Oma Dahle
KORONA: Lagrennssjef Espen Bjervig bekrefter at flere løpere må i karantene etter den påviste koronasmitten til Arikd Monsen. Foto: Beate Oma Dahle

Det betyr at flere løpere kan bli nødt å utsette sin avreise til OL. Det forklarte Bjervig i et digitalt pressemøte mandag ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at noen er nærkontakter, og kommer til å bli definert som det. Samtidig må jeg spesifisere at dette gjelder italienske regler, sa Bjervig til pressen.

Hvem som har fått eller kan få nærkontaktstatus, ville ikke langrennssjefen ut med.

– Det vil jeg komme tilbake til når vi har fått et totalbilde på det, sa han – og la til at det ikke er hjelp å få fra italienske myndigheter i arbeidet med smittesporing og klarlegging av hvem som defineres som nærkontakter.

– Det er ikke sånn at italienske myndigheter gir svar på det. Det må vi definere selv, ut fra den løypa vi går opp. Vi har absolutt egeninteresse av å gjøre det på en ordentlig måte. Det verste som kan skje er at vi er slepphendte på det, sa Bjervig.

– Nå er det mye uro i troppen

Endrer trolig reisen

Han var også tydelig på at det går mot reiseendringer for flere av de norske langrennshåpene.

– Vi kommer nok fort i en situasjon der enkelte utøvere må dra senere, sa Bjervig – vel vitende om at hele troppen i utgangspunktet skulle reist til Kina 27. januar.

Mye tyder på at enkelte løpere nå må få plass på Olympiatoppens andre charterfly. Det går 31. januar.

Finsk stjerne bor på det «norske» hotellet: – Ahhh. Det er stressende!

Alle de norske løperne og trenerne i Seiser Alm er plassert i en form for karantene. I Italia må nærkontakter som ikke har tatt koronavaksine i løpet av de siste 120 dagene, i karantene i fem dager.

Langrennsløperne skal etter planen komme hjem til Norge 26. januar.

Sprinttrener Monsen testet positivt for koronaviruset da han kom hjem fra Italia søndag kveld, og igjen på en PCR-test mandag morgen.

(©NTB)