Foto: ANDERS WIKLUND
Foto: ANDERS WIKLUND

Seieren glapp for Thingnes Bø: – Nærmer seg storformen

Strafferunde på siste skyting kostet Johannes Thingnes Bø seieren på fellesstarten i Anterselva.

Johannes Thingnes Bø har slitt med formen på standplass denne vinteren, og valgte å dra hjem til Norge etter en 28. og 21. plass i Oberhof tidligere denne måneden.

Fred og ro med familien har åpenbart hjulpet for Norges OL-gullhåp, som i siste individuelle renn før de olympiske lekene viste langt bedre form.

Thingnes Bø gikk ledende inn til siste skyting foran Benedikt Doll, men med én bom lå stryningen 7,1 sekunder bak tyskeren ut til siste runde. Doll økte i sporet, mens Thingnes Bø ikke gikk like fort som på sitt beste.

Likevel, det ble en andreplass på Thingnes Bø som endte 31,3 sekunder bak Doll. Sturla Holm Lægreid tok tredjeplassen.

– Han nærmer seg storformen, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

– Jeg synes Johannes gjør et veldig bra løp. Han fikk tre bom som kanskje var én for mye. Den fysiske formen er på plass, og han er raskest på tre av fire skytinger. Totalt sett, frem mot OL, lover det skikkelig bra når det gjelder Johannes, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Thingnes Bø: – Jeg er i angrepsmodus

Det ble totalt tre bom på Thingnes Bø, mens ingen kunne gjøre noe med Doll som kun bommet én gang.

– Takk for at du ikke jaktet meg, kunne man høre Doll si til Thingnes Bø i målområdet.

Thingnes Bø ga alt for seier, og fornøyd selv om det ble en andreplass.

– Jeg er på offensiven igjen, og i dag går jeg for å vinne fra første meter, sier Thingnes Bø til TV 2.

– En ting er resultatene, en annen ting er det som ligger bak. Både formen i løypen, og taktisk sett er jeg i angrepsmodus både i løypen og på skytingen. I dag tror jeg er det beste standplassoppholdet jeg har hatt tidsmessig i år. Jeg sparer tid der, likevel, 85 prosent holder ikke, men hadde jeg satt siste blinken hadde det blitt moro, fortsetter Thingnes Bø.

Nå ser han fram til OL.

– Nå er det så nærme at du må være i form for å vinne i Kina. Nå går jeg fort nok, så treffer jeg blinkene skal jeg bite ifra meg.

Lægreid: – Fornøyd

– Jeg er egentlig fornøyd. Jeg gjør kanskje litt feil på andre liggende, men bortsett fra akkurat den serien var det bra innsats i dag, sier Sturla Holm Lægreid til TV 2 etter tredjeplassen.

– Status er veldig bra. Jeg føler meg veldig bra til OL, og med de svarene jeg har fått her, føler jeg meg enda mer klar, fortsetter Lægreid.

Sivert Bakken ble nummer fem, Tarjei Bø nummer 13, Vetle Sjåstad Christiansen nummer 14, mens Filip Andersen ble nummer 27.