FRA NIVÅ TO TIL EM: Julian Köster har overrasket og imponert i håndball-EM. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
FRA NIVÅ TO TIL EM: Julian Köster har overrasket og imponert i håndball-EM. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Norge må stoppe åpenbaring: – Nesten ingen vet hvem han er

Den tyske koronakrisen gjorde at «ukjente» Julian Köster fikk vise seg frem på den største scenen. Den muligheten grep han med begge hender.

Det har vært koronakrise i Tyskland under håndball-EM med tolv positive spillere denne måneden.

Blant dem som har fått muligheten i alle koronafraværende er en forholdsvis ukjent kar på 21 år og 201 centimeter: Julian Köster, som til daglig spiller for Gummersbach på nivå to i Tyskland.

Köster briljerte i gruppefinalen mot Polen, der han ble kåret til banens beste etter seks mål på seks forsøk. I tysk presse blir han omtalt som vidunderbarn, og Tyskland landslagssjef Alfred Gislason har uttalt at Köster er komplett.

– Jeg er egentlig ikke overrasket. Det der gjør han hver dag. Jeg tror at jeg har sett alle kampene hans i Gummersbach det siste halvannet året, sa Tysklands landslagssjef Alfred Gislason til ZDF etter Köster-showet mot Polen.

Köster fikk det vanskeligere mot Spania, der han scoret tre mål på seks forsøk i 23-29-tapet i innledningen på hovedrunden torsdag kveld.

STOPP MOT SPANIA: Julian Köster ble bedre pakket inn mot Spania enn mot Polen. 21-åringen leverte tre mål på seks forsøk mot spanjolene. Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP
STOPP MOT SPANIA: Julian Köster ble bedre pakket inn mot Spania enn mot Polen. 21-åringen leverte tre mål på seks forsøk mot spanjolene. Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP

– En spiller vi er klar over

Da landslagskaptein Christian O’Sullivan sa til Viaplay etter seieren over Polen at de kjente til alle spillerne Tyskland hentet inn, ble han arrestert av kanalens håndballekspert Joachim Boldsen.

– Har du noensinne hørt om Julian Köster? kom det fra dansken.

Da måtte Magdeburg-spiller O'Sullivan trekke på smilebåndet.

– Han er den eneste spilleren som ikke spiller i Bundesliga, da.

– Men han spiller i Gummersbach og er en god spiller, og han hadde en vanvittig god sistekamp i gruppespillet. Han er en spiller vi har sett og er klar over, lover O’Sullivan.

Berge nevnte Köster

Da TV 2 spurte Christian Berge før Polen-kampen hvor krevende det er å forberede seg på motstandere i et koronarammet EM, trakk landslagssjefen frem den nye yndlingen til Tyskland.

– Du må være forberedt på alt. Du må prøve å forberede deg på spillere du nesten ikke har video på. Det kom jo en spiller til Tyskland fra 2. Bundesliga og Gummersbach, som plutselig kom på banen og nesten ingen vet hvem han er, for vi har ikke sett ham internasjonalt før. Så leverte han seks på seks, hadde innspill og var riktig god, sa Berge til TV 2, før han fortsatte:

– Det er en fordel med mye informasjon om hver enkelt spiller. Det er mer krevende enn i andre mesterskap, hvor det har vært 16 spillere og en grunnstamme på ti spillere. Det er utfordrende nå, men det er oppgaven.

Etter Polen-kampen erkjenner Berge at det er flere tyske spørsmålstegn.

– Utfordringen er at vi ikke vet hvem vi skal spille mot, men som trenere liker vi å lete etter signaler på det offensive og defensive, og der kommer de nok likt, men vi vet ikke helt spillerne som kommer. Vi regner med at de er fra Bundesliga, og de fleste av våre spillere kjenner spillerne. Jeg gleder meg til kamp, sier Berge til TV 2.

Relatert