Sarpsborgs Koné scoret igjen i Mali-seier

For tredje kamp på rad i afrikamesterskapet scoret Sarpsborg-spiss Ibrahima Koné på straffespark. Mali vant 2-0 over Mauritania og ble gruppevinner.

SARP-SUKSESS: Ibrahima Koné har scoret på straffespark i tre kamper på rad. Foto: BackpagePix

Dermed er alle de fem spillerne i afrikamesterskapet med norsk klubbadresse klare for cupspillet. Tidligere torsdag spilte Start-spiller Basilio Ndong hele kampen da Ekvatorial-Guinea slo Sierra Leone 1-0 og sikret 2.-plassen i sin gruppe. Mali blir motstander i åttedelsfinalen onsdag.

Mikael Dyrestam (Sarpsborg) er med i Guinea-troppen, mens Willis Furtado (Jerv) og Nenass (Aalesund) har tatt seg til åttedelsfinale med Kapp Verde. Guinea møter Gambia mandag, mens Kapp Verde møter Senegal tirsdag.

Til sammenligning er Premier League-profiler som Riyad Mahrez og Saïd Benrahma (tittelforsvarer Algerie), Thomas Partey og Jordan Ayew (Ghana) utslått.

Tre på rad

Koné ble matchvinner mot Tunisia (1-0) i åpningskampen og scoret igjen på straffe i 1-1-kampen mot Mali. Torsdag banket han inn 2-0-målet i det 49. minutt etter at Moussa Doumbia ble felt på vei mellom to motspillere i straffefeltet.

Massadio Haïdara ga Mali ledelsen før det var spilt to minutter, med en følsom avslutning på et innlegg fra lagkaptein Hamari Traoré.

Koné ble byttet ut kvarteret før slutt.

Gambia-seier

Gambia slo Tunisia 1-0 i samme gruppe takket være innbytter Ablie Jallows scoring på overtid, men Mali tok gruppeseieren på bedre målforskjell. Tunisia, som misset straffespark ved Seiffedine Jaziri i første omgang, går videre som gruppetreer.

Tunisia stilte redusert. Laget måtte greie seg uten 12 spillere som testet positivt for koronaviruset. Som gruppetreer skal laget møte sterke Nigeria i åttedelsfinalen. Nigeria var eneste lag med full poengpott i gruppespillet.