USTOPPELIG: Polen klarte ikke å få has på Sander Sagosen. Foto: Annika Byrde / NTB
USTOPPELIG: Polen klarte ikke å få has på Sander Sagosen. Foto: Annika Byrde / NTB

Håndballgutta satte scoringsrekord i EM

Norge leverte festhåndball mot Polen.

Polen - Norge 31-42 (15-21)

Det sprudlet av de norske håndballgutta i første kamp i hovedrunden.

Med Sander Sagosen i storform, spesielt før pause, ble Polen feid av banen av Norge, som vant 42-31.

– Det er dette vi har jobbet for. Det er dette vi har sittet i møte på møte og snakket om. Nå lykkes vi må å få det ut. Det er artig. Nå skal vi ta med oss denne følelsen i neste kamp, sier Sander Sagosen til TV 2.

Aldri før har et lag scoret flere mål i en EM-kamp.

– Det visste jeg ikke, men det viktigste er at vi vant kampen og gjorde en god prestasjon. Det var mange som var gode, vi fikk rullert på hele laget og fikk en god følelse, sier Sagosen.

– Såpass ja, det skal vi ta med oss. Det var skikkelig kult å spille i dag. Vi fikk en helt annen flyt enn vi har hatt tidligere, sier Kristian Bjørnsen til TV 2.

– En perfekt kamp, det gikk akkurat så godt som vi kunne håpe på, sier Magnus Gullerud til TV 2.

Scoringsrekorden kommer etter at Norge har slitt i angrep så langt i EM.

– Det er merkelig hvordan det fungerer. Guttene og alle har jobbet hardt for dette etter Russland-kampen med å komme tilbake på sporet. Vi fant sporet i dag, og vi skal sørge for å ta med oss det videre. Det har vært en beinhard jobb mentalt, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Barthold i storslag

Sebastian Barthold ble toppscorer med ti fulltreffere.

– Det var veldig gøy. Vi løste alle tingene vi gjerne vil, og spiller som vi gjerne vil spille. Vi har lett etter denne kampformen, og treffer på det vi vil treffe med, sier Sebastian Barthold til TV 2.

– Det kjennes veldig godt å bidra. Det har vært en forløsende følelse å komme i mesterskap å kjenne at jeg har noe å bidra med, sier Aalborg-vingen.

Norge gikk poengløse inn i hovedrunden, men står nå med to poeng.

Allerede fredag kveld spiller Norge ny kamp når koronarammede Tyskland er motstander. Deretter venter Spania søndag og Sverige tirsdag.

– Det blir en tøff kamp. 60 minutter med knalltøff håndball, så får vi se hvem som blir det beste laget, sier Sagosen om møtet med Tyskland.

Sagosen-oppvisning fra start

Sander Sagosen startet sitt show allerede fra første kast med to scoringer før det var spilt to minutter, men Polen holdt følge med Norge i åpningsminuttene.

Polakkene var med til 6-6 etter ni minutters spill. Anført av en gnistrende god Sagosen skaffet Norge seg et solid forsprang. Ikke bare viste Sagosen seg fra sin beste side, men håndballgutta løp inn etterlengtede kontringsmål.

Da pausesignalet gikk i Bratislava, ledet Norge 21-15 etter en forrykende førsteomgang, der Sander Sagosen hadde scoret åtte mål på ni forsøk.

– Det er veldig deilig å se at de slipper seg løs i angrep, og at vi vinner noen baller og får noen redninger vi kan kontre på. Selv om det forsvarsmessig har gått litt opp og ned, er vi er ganske fornøyde med alle faser av spillet, sa landslagsassistent Jonas Wille til Viaplay i pausen.

LØP: Mange har savnet kontringene til Kristian Bjørnsen og de norske håndballgutta under EM, men Polen ble løpt i senk torsdag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB
LØP: Mange har savnet kontringene til Kristian Bjørnsen og de norske håndballgutta under EM, men Polen ble løpt i senk torsdag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB

Norsk lekestue

Andreomgangen fortsatte i det samme sporet som i den første. Pauseledelsen var doblet drøyt tolv minutter inn i andre omgang med 31-19-ledelse.

Med en 32-19-ledelse midtveis i andre omgang kunne landslagssjef Christian Berge tillate seg å endre hele laget.

Målene fortsatte å renne inn i Polens mål, men Norge slapp også litt opp bakover i sluttminuttene. Til slutt vant Norge 42-31, som var tangering av landets største EM-seier, i tillegg til scoringsrekord av et lag i en EM-kamp.

Den tidligere scoringsrekorden var på 41 mål, satt av Tyskland med 41-32 mot Polen i 2004, Sverige med 41-25 mot Slovakia i 2008 og Polen med 41-24 mot Slovakia i 2012.

Spania, som slo Tyskland med 29-23 tidligere på kvelden, topper gruppen i hovedrunden som eneste lag med fire poeng.

Relatert