Bekreftet: Premier League-manager sparket

Rafa Benitez (61) sin tid som Everton-manager er over.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Everton har hatt en håpløs formutvikling den siste tiden og har kun vunnet én av sine 13 siste ligakamper. Lørdagens 1-2-tap mot Norwich ble den siste kampen Benitez ledet.

Se TV 2-studio diskutere sparkingen øverst i saken!

Spanjolen ble ansatt som Everton-manager foran denne sesongen. Den tidligere Liverpool-manageren slet med å «vinne over» fansen, som den siste tiden har markert sin misnøye med Benitez ved flere anledninger.

– Vi så det komme. Mange trodde det ville skje tidligere. Det er ikke overraskende. Liverpool-mannen Benitez klarte ikke å få skikk på Everton, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

Tidligere i januar ble også nøkkelspilleren Lucas Digne solgt fra klubben etter å ha havnet i unåde hos Benitez.

– Salget av Lucas Digne i tillegg, som var en klassespiller. Det har vært en trist historie, sier eksperten.

Nyheten om sparkingen kom samtidig som Liverpool spilte kamp mot Brentford. Ifølge Sky Sports-ekspert Jamie Carragher begynte hjemmefansen umiddelbart å synge Benitez' navn.

Everton har ikke sagt noe om hvem som overtar ansvaret mens klubben jakter en permanent løsning.

– Det har virket helt humørløst. Det har ikke vært bra i det hele tatt, sier ekspertkollega Solveig Gulbrandsen.

De blå fra Liverpool startet sesongen bra, men siden har det gått bratt nedover. Etter 19 spilte kamper er laget helt nede på en 16. plass med 19 poeng.

Benitez ble faktisk nominert til månedens manager i Premier League etter å ha startet med to seirer og én uavgjort i august. Siden den gang ble det kun tre nye trepoengere i PL. Samme måned ble for øvrig den sparkede Spurs-sjefen Nuno Espirito Santo også nominert til prisen.

Benitez: – Visste det ikke kom til å bli enkelt

Søndag kveld kom Benitez med en uttalelse via sin egen hjemmeside.

– Vi visste at det ikke kom til å bli enkelt og at det var en stor utfordring, både emosjonelt og sportslig. Min kjærlighet for denne byen, Merseyside og folkene der, gjorde at jeg tok utfordringen, men det er bare når du er på innsiden av det at du forstår oppgavens størrelse, sier spanjolen.

– Fra den første dagen har støtteapparatet og jeg jobbet som vi alltid gjør, med full dedikasjon. Vi måtte ikke bare få resultater, vi måtte også vinne folkets hjerter.

Den erfarne manageren peker på flere grunner til at det gikk som det gikk.

– Den finansielle situasjonen og skadene som kom gjorde ting enda vanskeligere. Jeg er overbevist om at vi ville blitt bedre når de skadede spillerne kom tilbake og med ankomsten av de nye signeringene. Veien til suksess er ikke enkel, og i dagens fotball er det dessverre behov for umiddelbare resultater og det er mindre og mindre tålmodighet. Uheldige omstendigheter har bestemt resultatene og det ville ikke vært mulig å fortsette dette prosjektet.

– Takk til styret, støtteapparatet, spillerne og de supporterne som har støttet oss gjennom denne tiden, avslutter Benitez.

– Det har vært en trist historie

Relatert