De Bruyne avgjorde toppkampen: –Foreldrene hans må være solte

Manchester City kom seirende ut av toppkampen mot Chelsea.

Manchester City - Chelsea 1-0

Elleve strake seire og en luke på ti poeng. Manchester City-toget har duret på i Premier League, men Chelsea har vist seg som et vanskelig lag å bryte ned.

De gjorde livet vanskelig for City i det som var et intenst oppgjør uten de store sjansene. Men etter 70 minutter fikk Kevin De Bruyne det rommet han trengte.

Belgieren fikk et godt treff fra 20 meter, og sendte City i ledelsen.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

– Hvilke stunder han har gitt Manchester City-supporterne, Kevin De Bruyne. Fotballens mest presise høyrefot, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Det var en stor kamp, og de gjorde det bra. Vi spilte bra, og selvfølgelig er det fint å score, sier Kevin De Bruyne.

Pep Guardiola har savnet slike øyeblikk fra De Bruyne.

– Jeg har pushet han til å gjøre dette oftere og oftere, for han er en verdensklasse. Jeg vil ha mer ut av han, og i dag så jeg noe jeg ikke har sett på lenge. Det var fint å se, sier Guardiola om sin belgiske midtbanestrateg.

– Hans foreldre må være stolte, sier han.

Det ble også kampens eneste scoring. Dermed har City tolv strake seire i Premier League, samt en luke på tretten poeng ned til Chelsea på 2. plass.

– Vi visste at med seier ville luken bli større. Men mye kan skje enda, og vi var konsentrerte, sier De Bruyne.

Sjekk De Bruyne-suseren fra 20 meter

Rasende Tuchel - krever mer av stjernene

For Chelsea ser formen vesentlig verre ut. Thomas Tuchels menn har kun vunnet én av de siste seks kampene i Premier League.

– Den luka opp blir så godt som umulig å tette, sa Alsaker.

– Vi gir ikke opp, men hvis City fortsetter å vinne kan ingen ta dem igjen, sier Tuchel.

Tyskeren mente Chelsea burde fått med mer hjem til London.

– Slik kan skje mot City. Vi fortjente uavgjort, for vi forsvarte oss veldig bra. Vi hadde våre sjanser, og da blir det slik, sier Tuchel.

TV-kameraene fanget opp enn rasende Tuchel flere ganger. Han er ikke fornøyd med de offensive stjernene.

– Vi hadde åtte eller ni overganger, og ingen touch i boksen. Det var et stort problem i dag. Prestasjonen til de offensive spillerne manglet presisjon, timing og ro.

Grealish nære

Det startet intenst på Etihad, hvor spesielt City satte pres på keeper-vikar Kepa, som er inne på laget ettersom Eduardo Mendy er opptatt med Afrikamesterskapet. John Stones var nærmest for de lyseblå med en heading som gikk rett på keeper.

Chelsea var også farlig frempå, og Romelu Lukaku burde nok ha skutt selv fra 16-meter, men skuslet bort en god mulighet da han sendte en svak pasning til Hakim Ziyech.

Ved flere anledninger var Chelsea unøyaktige på vei fremover. Da viste Thomas Tuchel tydelig sin misnøye fra benken, og raste mot spillerne.

Noen minutter før pause kom den største sjansen i 1. omgang. Chelsea spilte risikabelt, og Mateo Kovacic mistet ballen til Jack Grealish. Millardkjøpet kom alene med Kepa, men klarte ikke å løfte ballen forbi og i mål.

– Den må Grealish løfte ti centimeter ekstra, sa ekspertkommentator Brede Hangeland.

Det var Pep Guardiolas menn som var det førende laget i 1. omgang, men Chelsea tillot få sjanser mot seg.

– Det er forventet. Det var vel forrige sesong omtrent alle toppkampene endte 0-0 og det var stillingskrig. Det har vært det nå. Litt skuffende, sa Simen Stamsø-Møller i Premier League-studio.

Husker PL-legenden høydepunktene fra egen karriere?

Sterling ropte på straffe flere ganger

De første fem minuttene etter hvilen var derimot alt annet enn skuffende underholdningsverdien i betraktning. Først ropte Raheem Sterling på straffe, men engelskmannen gikk svært let ned i bakken.

Så fikk Chelsea sin største sjanse. Lukaku ble spilt igjennom, men klarte ikke å overliste Ederson. Ziyech satt returen over mål.

Sterling gikk i bakken og ropte på straffe nok en gang, men en offside gjorde at dommeren slapp å forholde seg til situsjonen. Han var ikke langt unna å sende hjemmelaget i ledelsen etterpå med en avslutning like utenfor mål.

Etter 70 minutter kom den første scoringen. Kevin De Bruyne ristet av seg N'golo Kanté, og sendte avgårde et presist skudd fra over 20 meter. Kepa klarte ikke å stanse det, og dermed var City i føringen.

Det ble også kampens eneste scoring.

Klokken 16 er det tre Premier League-kamper, mens klokken 18.30 skal Manchester United opp mot Aston Villa. Alle kampene ser du på TV 2 Play.

– Skal du være banestormer må du gjøre det skikkelig

Relatert