HEFTIG TAKLING: Diogo Jota ble liggende og vri seg etter Granit Xhakas tøffe manøver som bakerste mann. Foto: PAUL ELLIS
HEFTIG TAKLING: Diogo Jota ble liggende og vri seg etter Granit Xhakas tøffe manøver som bakerste mann. Foto: PAUL ELLIS

Arsenal stoppet Liverpool tross tidlig rødt kort

Godt utgangspunkt for «The Gunners» etter å ha spilt mer enn en time med én mann mindre i den første ligacupsemifinalen.

Liverpool-Arsenal 0-0

– Vi hadde foretrukket å score målet istedenfor at de skulle få rødt kort. Fra det øyeblikket ser det ut som vi har press på oss, sier Jurgen Klopp til Sky Sports.

Både tyskeren og Mikel Arteta sendte utpå sterke lag, tatt i betraktning at begge hadde viktige spillere ute.

Forutsetningene for kampen endret seg midtveis i første omgang.

Diogo Jota ble sendt på løp i bakrom. Portugiseren kom først på den høye ballen like utenfor 16-meteren, men ble taklet i magehøyde av Granit Xhaka.

Arsenal-spilleren fikk direkte rødt kort.

– Han gjør en helt latterlig takling når Jota har så mye jobb igjen å gjøre. Måten han takler ham på og kraften han gjør det med – det er ingen tvil om at det er rødt kort, sa tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher under Sky Sports' sending.

SENDT I DUSJEN: Granit Xhaka forsøkte forgjeves å overbevise dommeren om at det ikke var rødt kort. Foto: Jon Super
SENDT I DUSJEN: Granit Xhaka forsøkte forgjeves å overbevise dommeren om at det ikke var rødt kort. Foto: Jon Super

Arteta tok grep umiddelbart ved å sette inn en ekstra forsvarsspiller.

Uten Sadio Mané og Mohamed Salah, som deltar i Afrikamesterskapet, slet Liverpool med å spille seg til de helt store sjansene.

Arsenal fikk en kjempemulighet til å ta ledelsen, men Bukayo Saka kom for tett på keeper da han avsluttet i det 72. minutt – faktisk kampens første avslutning på mål.

Ett minutt før full tid fikk Takumi Minamino en eventyrlig mulighet til å sikre seieren for Liverpool. En keepertabbe gjorde at han fikk ballen på åpent mål. På halvspretten dundret han den langt over.

Hjemmelaget kjørte voldsomt på overtid, uten at de klarte å få ballen over streken.

Liverpool vant skuddstatistikken hele 17-3, men bare ett av dem gikk på mål.

– Det var ikke en ideell start, men vi kjempet veldig bra. Det er tøft nok å komme hit med elleve spillere, sier Arsenal-stopper Ben White til Sky Sports.

Returoppgjøret spilles på Emirates om en uke.

Chelsea er allerede klar for finalen etter å ha slått Tottenham over to kamper.

Relatert