MÅ VENTE: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: AP / NTB
MÅ VENTE: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: AP / NTB

Kilde klarte ikke å tangere «The Herminator»

Aleksander Aamodt Kilde maktet ikke å ta sin fjerde super-G-seier på rad i alpinsirkuset.

Aleksander Aamodt Kilde var en av de store favorittene i torsdagens super-G-renn Wengen.

ALPINLEGENDE: Hermann Maier (Foto: Jonathan Hayward/AP)
ALPINLEGENDE: Hermann Maier (Foto: Jonathan Hayward/AP)

Kilde var dessuten vel vitende om at han om vant dagens renn, så ville han tangere rekorden til alpinlegenden Hermann Maier med fire super-G seire på rad i én og samme sesong.

29-åringen klinte til ned traséen i Wengen, men han klarte ikke å slå Marco Odermatt. Aamodt Kilde kjørte inn til andreplass, 0,29 bak sveitseren. Matthias Mayer tok tredjeplassen.

– Jeg kunne tangere Maier, men jeg skal heldigvis holde på noen år til, så jeg får prøve igjen, sa Kilde til TV 2 om rekorden han foreløpig ikke har klart å tangere.

– Jeg digger det

Selv oppsummerte han rennet som ga andreplass slik:

– Jeg er veldig fornøyd, egentlig. Odermatt hadde et vanvittig renn fra topp til bunn. Jeg startet med vanvittig bra fart. Så ble jeg litt for ivrig i midtpartiet, og hoppet for langt på det ene hoppet. Flyten gikk dessverre bort, og da tapte jeg det halvsekundet jeg trengte. Jeg gikk for seier, og det gikk nesten, sa han til TV 2.

Aamodt Kilde er mektig imponert over det vinneren Odermatt viser frem i alpinssirkuset for tiden.

– Skal han holde på sånn fremover, så kan jeg bare legge opp. Men jeg gir ikke opp, for jeg kjenner formen er bra, selv om kneet er litt vondt. Odermatt vinner jo i alle disipliner, men planen min er å ta renn for renn i utgangspunktet fremover, mente han.

– Det blir litt av en duell mellom dere i OL?

– Ja, og jeg digger det. Jeg digger også Odermatt, han er en god kompis. Han er ikke bare god på ski, han er en skikkelig fin fyr. I denne idretten er det fort gjort at man blir litt ego, derfor trenger vi sånne karer som Odermatt, slo han fast.

Kilde hadde grønne tall nesten hele veien ned traseen, men i mål måtte han se seg slått med 23 hundredels sekund. Han ledet med 41/100 etter første mellomtid.

Deretter kom Kilde seg gjennom et skummelt hopp. Det ble en skikkelig fartsbrems, og forspranget var mer enn halvert ved neste tidstaking. Bærum-alpinisten greide ikke å hente seg inn og fortsatte å tape tid.

29-åringen har vært vinterens beste super-G-utøver. Fire av hans fem verdenscupseirer har kommet i disiplinen. Odermatt har vært tilsvarende suveren i storslalåm. Sveitseren tok sin sjette seier for sesongen (to i super-G).

SKUFFET: Adrian Smith Sejersted. Foto: LEONHARD FOEGER
SKUFFET: Adrian Smith Sejersted. Foto: LEONHARD FOEGER

– De er helt ville

Adrian Smiseth Sejersted stilte også til start i det utsatte rennet i Østerrike med start nummer åtte. Han fikk det ikke helt til å stemme og havnet langt unna toppen. Han var hele 1,82 bak Odermatt over målstreken.

– Da jeg kom i mål, så følte jeg at jeg hadde gitt bra gass. Så jeg er fryktelig skuffet, egentlig, sukket Sejersted til TV 2 etter rennet.

– Rennene de neste dagene blir først og fremst å restituere seg og ta det der fra. Jeg får også en mental barriere jeg må gjennom før utforrennet i Wengen, for jeg trynet bra forrige helg, fortsatte han.

Og slo fast:

– Jeg føler at jeg er «back on track», egentlig, så derfor har det vært fryktelig skuffende de siste månedene. Jeg føler det har vært okey kjøring, men det er noe jeg må jobbere videre med, mente han.

Sejersted er imidlertid mektig imponert over det Aleksander Aamodt Kilde og Marco Odermatt leverer i alpinsirkuset om dagen.

– De er i vill form, og helt vanvittig gode på ski, mente han.

– Det blir litt av en duell mellom de to i OL?

– Ja, det gjør det. Men det er jo en helt ny løype som ingen har kjørt. Når jeg tenker tilbake på det, så kommer det alltid en liten overraskelse. Så får jeg prøve å bli den overraskelsen i OL, gliste han.

Torsdagens renn skulle egentlig ha gått i italienske Bormio i romjula. Det er to utforrenn i Wengen fredag og lørdag.

Relatert