MATCHVINNER: Antonio Rüdiger senket Tottenham. Foto: GLYN KIRK
MATCHVINNER: Antonio Rüdiger senket Tottenham. Foto: GLYN KIRK

Chelsea til ligacupfinalen – slo et Spurs i motvind

Chelsea vant 1-0 over Tottenham i semifinalen og er videre i den engelske ligacupen. Sammenlagt ble det 3-0 på en kveld der det meste gikk mot Spurs.

Antonio Rüdiger ble matchvinner med sin scoring etter 18 minutter da Pierluigi Gollini feilberegnet corneren fra Mason Mount. I feltet sto Rüdiger og headet Chelsea i ledelsen og satte samtidig halvannet bein i ligacupfinalen med 3-0 sammenlagt.

Før pause ble det blåst straffe til Tottenham og Højbjerg, men VAR så på situasjonen og dømte situasjonen til å være utenfor 16-meteren. Med en drøy halvtime igjen var det Lucas Moura som gikk i bakken og ropte på straffe. Det fikk han og et håp ble tent, men André Marriner så på situasjonen på sin skjerm ved sidelinjen og omgjorde avgjørelsen.

Etter 64 minutter klinket Harry Kane inn 1-1 og et nytt håp, men igjen kom VAR på banen og sluknet det kjapt. Reprisene viste at Kane var noen centimeter i offside. Storscoreren står med kun ett mål på sine seks siste kamper mot Chelsea.

Chelsea møter enten Liverpool eller Arsenal i finalen. Den første av de to semifinalene spilles torsdag. Returoppgjøret er en uke senere.

(©NTB)

Relatert