Spissduoen scoret igjen – Real Madrid til supercupfinalen

Vant El Clásico etter ekstraomganger.

Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior gestures after scoring during the Spanish Super Cup semi-final football match between Barcelona and Real Madrid at the King Fahad International stadium in the Saudi capital Riyadh on January 12, 2022. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) Foto: FAYEZ NURELDINE

Real Madrids angripere Karim Benzema og Vinicius Junior scoret igjen da Barcelona ble slått 3-2 etter ekstraomganger i semifinalen av den spanske supercupen.

Duoen to scoret begge to mål hver i hjemlig serie i 4-1-seieren over Valencia for fire dager siden. Onsdag kveld i Riyadh ble det ett hver i ordinær tid.

Ansu Fati ordnet 2-2 sju minutter før slutt, og kampen gikk til ekstraomganger. Der ble Federico Valverde helten for Real Madrid etter 98 minutter.

Det var Real Madrids 100. seier over Barcelona, i det som er kjent som «El Clásico». De to rivalene har spilt 248 kamper mot hverandre. Barcelona har 96, mens 52 har endt uavgjort.

Før det viste Benzema og Júnior seg fram etter 25 minutter da sistnevnte satte inn 1-0. Júnior avsluttet hardt og høyt i nærmeste hjørne etter en flott pasning fra Benzema.

Utligningen var av det merkelige slaget. Luuk de Jong ble truffet av en klarering fra Éder Militão før ballen gikk tilbake i Real Madrid-stopperen og i mål via stolpen.

Etter hvilen produserte Barcelona flere gode muligheter, men uten uttelling. 18 minutter før slutt ble Benzema matchvinner. Benzema fikk først en mulighet, men det ble reddet. Da mulighet nummer to bød seg, var spissen sikker fra seks meter.

Benzema scoret sitt 302. Real Madrid-mål i kampen ble den fjerde spilleren til å score over 300 mål for hovedstadsklubben.

I finalen venter vinneren av torsdagens semifinale mellom Atlético Madrid og Athletic Bilbao.