TOPP TRE: Marte Olsbu Røiseland sammen med vinner Elvira Öberg og treer Dorothea Wierer. Foto: Thomas Bachun / BILDBYRÅN
TOPP TRE: Marte Olsbu Røiseland sammen med vinner Elvira Öberg og treer Dorothea Wierer. Foto: Thomas Bachun / BILDBYRÅN

Nytt toppløp av Olsbu Røiseland – fortvilelse for Stina Nilsson

Marte Olsbu Røiseland er fortsatt i slag og ble nummer to på verdenscupsprinten i skiskyting i Ruhpolding. Formsterke Elvira Öberg fra Sverige vant, mens OL-aktuelle Stina Nilsson leverte sesongverste.

Både Røiseland og Öberg traff alle ti blinkene på standplass på sprinten, men Öberg var hakket hvassere ute i løypa. Til slutt slo hun den norske skiskytterstjernen med 21,6 sekunder.

8,1 sekunder bak Olsbu Røiseland kom Dorothea Wierer inn til 3.-plass.

– Det er et kjempeløp og et veldig godt utgangspunkt til jaktstarten. Jeg har aldri gjort det sånn veldig bra i Ruhpolding, så jeg ønsket å få det til her, sa den norske verdenscuplederen til NRK.

Nilsson-mysterium

Tonen er en helt annen hos Stina Nilsson etter rennet.

Den tidligere langrennsstjernen kom på 91. plass, og kom seg ikke engang med til jaktstarten. Hun bommet én gang på liggende skyting og hele tre ganger på stående.

Heller ikke i sporet fikk 28-åringen det til å stemme.

– Hun så litt redd ut. I dag er et bunnpunkt. Og 49. beste tid i sporet ... løpet hennes i dag er en gåte, sa den tidligere skiskytteren Björn Ferry under den svenske sendingen, ifølge SVT.

FIASKO: Stina Nilsson traff bare med to skudd på den stående serien. Her fra rennet i Hochfilzen i desember. Foto: David Geieregger / BILDBYRÅN
FIASKO: Stina Nilsson traff bare med to skudd på den stående serien. Her fra rennet i Hochfilzen i desember. Foto: David Geieregger / BILDBYRÅN

Kanalen skriver at det trolig var Nilssons siste løp før OL. Hun kjemper med Mona Brorsson og Johanna Skottheim om de to siste plassene.

– Hvis du skal være med på en jaktstart, må du fortjene det, og slik som jeg går i dag, fortjener jeg ikke det. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på OL, men mer på hvordan jeg presterte i dag, siteres hun på av SVT.

Eckhoff-comeback

Tiril Eckhoff var tilbake etter å ha stått over en rekke verdenscuprenn. Den regjerende sammenlagtvinneren har slitt med å finne formen, og hun viste ikke toppslag onsdag heller.

Fossum-løperen bommet én gang på hver skyting og ble nummer 19, slått med 1.20,9 av vinneren. Det vurderte hun som en opptur.

– Jeg er faktisk ganske greit fornøyd. Det er bedre enn før jul. Det er den første hardøkta jeg har siden det, så dette var overraskende bra, sa Eckhoff og fortsatte:

– Jeg er ikke i form, men kroppen responderte, og det var bra. Jeg er veldig fornøyd med at det er bedre enn før jul. Jeg er fortsatt lang unna min beste form, men i skiskyting kan det plutselig klaffe.

Nye fjes

Bedre gikk det for Karoline Knotten, som skjøt to fulle hus og var 15,7 sekunder foran Eckhoff i mål. Det holdt til 12.-plass.

Flere av de norske OL-håpene står over verdenscuphelgen i Ruhpolding, og det åpnet opp for Karoline Erdal, Ragnhild Femsteinevik og Juni Arnekleiv på sprinten.

Erdal leverte et solid renn med ti treff og endte på 15.-plass (+1,11). Femsteinevik (1 bom) ble nummer 34 og Arnekleiv (1) nummer 99.

Det betyr at fem av de seks norske kvinnene er klare for søndagens jaktstart.

Olsbu Røiseland kom til Ruhpolding fra to strake seirer (sprint og jaktstart) i Oberhof. Hun har aldri tidligere kommet på seierspallen individuelt i Ruhpolding.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Relatert