210907 Erling Braut Haaland of Norway celebrates after he scored 5-1 during the FIFA World Cup Qualifier football match between Norway and Gibraltar on September 7, 2021 in Oslo. 
Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / VG0162 Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN
211021 Caroline Graham Hansen of Norway during the FIFA Women's World Cup Qualifier football match between Poland and Norway on October 21, 2021 in Lodz. 
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0187 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
Hedret: Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen.

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen tildelt NFFs gullball for 2021

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er for andre år på rad kåret til Norges beste mannlige og kvinnelige fotballspiller.

Prisen i regi av Norges Fotballforbund ble tildelt onsdag. Det var vanskelig å komme utenom de to internasjonale superstjernene, som også vant 2020-prisene.

Haaland hadde et kjempeår for både klubb- og landslag i 2021. Han ble toppscorer i mesterligaen forrige sesong, og han havnet på 11.-plass i France Footballs Ballon d'Or-kåring i november.

Graham Hansen vant på sin side alt hun kunne vinne med Barcelona, både Mesterligaen samt serien og cupen i Spania. Hun har også markert seg positivt for Norge i VM-kvalifiseringen.

Graham Hansen innkasserer sin tredje gullball, mens Haaland har vunnet to ganger.

Totalt ble det 49 scoringer for klubb- og landslag.

– Det er ekstra spesielt at man får det av sine egne. Det betyr at folk setter pris på det jeg gjør. Det er gratis motivasjon til å fortsette, sier Haaland til fotball.no.

Graham Hansen vant på sin side alt hun kunne vinne med Barcelona, både mesterligaen samt serien og cupen i Spania. Hun har også markert seg positivt for Norge i VM-kvalifiseringen.

– Dette var veldig, veldig hyggelig. Det betyr at man har gjort noe bra, og jeg setter veldig pris på det. Det er alltid hyggelig å få bekreftelse på at man har gjort en god jobb, sier hun.

De to norske superstjernene var også begge nominert i kategorien årets spiller i verden i FIFA-kåringen The Best som sendes hos TV 2 førstkommende mandag.

Les mer om den prisen her:

Relatert