Foto: Olafur Steinar Gestsson
Foto: Olafur Steinar Gestsson

Norge fikk det tøft i EM-generalprøven

Led timålstap for Danmark.

Danmark - Norge 35-25

Lørdag møttes Danmark og Norge til en siste oppkjøringskamp før håndball-EM starter om en snau uke. De norske håndballgutta fikk det tøft i den siste EM-testen, som til slutt endte med en overlegen dansk seier.

– Danskene har rett og slett spilt oss helt ut. Det har vært junior mot senior. De første 40 minuttene var helt krise av Norge, selv om det kom en liten bedring mot slutten. Likevel ryker vi med ti mål i generalprøven. Det er lett å bli skeptisk av dette, sier TV 2s kommentator, Harald Bredeli.

– Danmark spiller en fantastisk kamp, mens vi spiller en mindre god, oppsummerer Sander Sagosen.

Den norske stjernespilleren kaller kampen en «Reality check», og svarer slik på spørsmål om han blir urolig av resultatet så kort tid før EM:

– Vi møter den soleklare gullfavoritten. Vi er langt bak i dag. Per dags dato er vi ikke bedre enn det vi presterer.

Landslagssjef Christian Berge var ikke fornøyd med den norske prestasjonen lørdag.

– Vi presterer ikke noe godt i dag, og må jobbe steinhardt på trening. Vi har ikke flere kamper å øver på, sier Berge, som peker på at Norge løftet seg i forsvar mot slutten av kampen.

– Danmark er den soleklare gullfavoritten til EM, men vi skal være nærmere. Det er for mye slurv i dag, sier han.

Kent Robin Tønnesen sier Norge har mye å hente i sitt defensive spill.

– Jeg føler at vi ikke kommer opp på det nivået vi skal i dag. Vi har mye å trene på de neste dagene. Vi får ikke treff på dem bakover, og Danmark kommer til på mange enkle sjanser. Fremover skyter vi for enkelt, oppsummerte han.

Sviktet defensivt

Den regjerende verdensmesteren viste sin klasse, og opparbeidet seg tidlig en tomålsledelse. Den økte de gradvis gjennom den første omgangen, som endte 21-15.

Også etter pause viste danskene et høyere nivå, enn det Christian Berges mannskap klarte. Det norske laget fremstod passive og urytmiske i sitt defensive spill, men selv hevet seg noe mot slutten av kampen.

Sander Sagosen i aksjon under landskampen i håndball mellom Danmark og Norge i Royal Stage Hillerød. Av smittevernhensyn spilles kampen uten publikum i hallen. Foto: Olafur Steinar Gestsson
Sander Sagosen i aksjon under landskampen i håndball mellom Danmark og Norge i Royal Stage Hillerød. Av smittevernhensyn spilles kampen uten publikum i hallen. Foto: Olafur Steinar Gestsson

– Det er synd at vi i siste kamp før et mesterskap må bruke 40 minutter på å få opp intensiteten i forsvar, sa TV 2s kommentator, Bent Svele mot slutten av kampen, som til slutt endte 35-25.

Mandag reiser håndballgutta videre til Slovakiske Kosice hvor de skal åpne mot vertsnasjonen torsdag.

Relatert