STORMER: Novak Djokovic har fått mye vaksinepepper. Nå får han støtte av tennisrival. Foto: MARCO BERTORELLO
STORMER: Novak Djokovic har fått mye vaksinepepper. Nå får han støtte av tennisrival. Foto: MARCO BERTORELLO

Djokovic fikk vaksineunntak etter å ha vært koronasmittet

Australias største tennisstjerne Nick Kyrgios går hardt ut mot egne myndigheter. Men innenriksministeren i landet vil sende Novak Djokovic ut.

Årsaken til at Novak Djokovic fikk unntak fra vaksinekravet i Australian Open, var at han var koronasmittet i desember, hevder advokatene hans.

Tennisstjernen ble tidligere i uken nektet innreise til Australia fordi han ikke hadde riktig visum for å få unntak fra landets strenge vaksineregler. I forkant av det ble det stilt spørsmål ved hvorfor Djokovic i det hele tatt fikk unntak fra kravet.

Djokovic har anket innreisenekten, og i rettsdokumenter legger advokatene fram et medisinsk unntak serberen fikk fra Tennis Australia fordi han nylig har vært smittet av koronaviruset. Det skriver BBC.

I dokumentene kommer det blant annet fram at Djokovic 14 dager etter den positive koronaprøven ikke hadde hatt feber eller luftveissymptomer i løpet av de siste 72 timene. Unntaket hans ble dermed godkjent av to paneler med uavhengige medisinske eksperter.

Djokovic er inntil videre plassert på karantenehotell i Melbourne mens han venter på behandling av anken sin. Verdenseneren er tittelforsvarer i Australian Open, men risikerer altså å gå glipp av årets turnering.

Djokovics mor hevder det er under «fryktelige boforhold, hvor det er skittent og maten er elendig». Hun hevder sønnen holdes fanget.

Fredag ettermiddag brøt serberen stillheten.

Takk til alle folk rundt om i verden for deres støtte. Jeg kan føle den, og den settes stor pris på, skriver han på Instagram.

Får støtte

Australias innenriksminister Karen Andrews slår tilbake mot dem som mener tennisstjernen Novak Djokovic holdes fanget i påvente av løsning i visumkonflikten. Hun vil hjelpe serberen med å forlate landet.

– Herr Djokovic blir ikke holdt fanget i Australia. Han er fri til å forlate landet når han ønsker det. Grensepolitiet vil faktisk hjelpe ham med det, sier Andrews til ABC News.

Nå får han støtte fra uventet hold. Australias største tennisstjerne, Nick Kyrgios, kritiserer eget land for måten visumkonflikten med Novak Djokovic blir håndtert på.

– Jeg ble vaksinert på grunn av min mors helse, og jeg syns vi skal gjøre det rette. Men måten vi behandler Djokovic på er skikkelig dårlig, sier Kyrgios.

– Dette er en av de store mesterne, og i enden av alt er han et menneske. Vær bedre, skriver han på Twitter.

Nadal er uenig

Det er stikk i stridd med hva rivalen Rafael Nadal uttalte om situasjonen.

– Det eneste jeg kan si er at jeg tror på personer med medisinsk utdannelse. Og hvis disse sier at vi må vaksinere oss, så må vi vaksinere oss. Det er mitt synspunkt. Jeg har selv vært gjennom koronasykdom. Jeg har fått to vaksinedoser. Om du gjør som meg, så er det ingen problemer å spille her i Australia, sa Nadal på en pressekonferanse i Melbourne torsdag, ifølge australske 7 news, før han kommer med følgende beskjed:

– Verden har lidd nok på grunn av mennesker som ikke har fulgt reglene, slår han fast, som mener Djokovic har seg selv å takke for at han ikke får spilt Australian Open.

– Jeg liker det selvsagt ikke. På en måte synes jeg synd på ham. Men samtidig så visste han om reglene og vilkårene for å komme inn i Australia for måneder siden, så tok han likevel sin egen avgjørelse, konstaterer spanjolen.

Australian Open starter 17. januar.

(©NTB/TV 2)

Relatert