NY SKUFFELSE: Emil Iversen aner ikke hvorfor kroppen ikke fungerer. Foto: Pål S. Schaathun
NY SKUFFELSE: Emil Iversen aner ikke hvorfor kroppen ikke fungerer. Foto: Pål S. Schaathun

Iversen ville dra hjem fra Touren – nå har han bestemt seg for å bli

Emil Iversen vurderte å dra hjem og drukne sorgene etter en blytung start.

.Emil Iversen har hatt en fryktelig Tour de Ski så langt. Etter å ha røket ut i prologen tirsdag, endte han tre minutter og 56 sekunder bak vinneren Iivo Niskanen på onsdagens 15 kilometer, på en svært beskjeden 59. plass.

Ville dra hjem for å feste

Etter rennet sa Iversen at han ønsket å dra hjem fra Tour de Ski. Men onsdag kveld har han snudd.

Instagram melder Iversen at han blir med resten av troppen til Oberstdorf hvor fellesstart venter nyttårsaften.

I innlegget forteller Meråker-guten at han har fått så mange hyggelige meldinger at han vil bli værende i Tour de Ski-sirkuset.

Men det er lite som stemmer om dagen for OL-vinneren.

Iversen sier han per dags dato ikke er klar for noen distanser i OL, selv om han allerede er tatt ut i troppen.

– Slik formen er nå er det snakk om å vaske dassen og holde folk med rene senger i OL, sier en galgenhumoristisk Iversen.

Trønderen har ikke helt gitt opp OL-drømmen, men vet ikke helt hva som er galt. Iversen sier han ikke ønsker å fortsette å stange hodet i veggen.

– Når ting ikke fungerer pleier jeg å reise hjem til Meråker og ta meg en fest. Vi får se om jeg gjør det nå. Jeg må i hvert fall finne på noe lurt, sier han.

TV 2-ekspert Petter Northug mener Meråker-fest vil gjøre vondt verre.

– Han har ikke tid til det, for han begynner å få det travelt med tanke på OL. Jeg ville vært toppidrettsutøver hver dag, sier Northug.

– Det begynner å fylles opp på OL-distansene, så han må raskt finne tilbake til seg selv. Han er ikke i balanse, og da skal du ikke gå skirenn. Nå handler det om å få overskudd. Kanskje han kan gå noen lokale renn for å finne flyten, sier TV 2-eksperten.

– Vil kjøpe meg en liter taxfree-vodka og finne noen tørste kompiser

– Ingenting fungerer

Verken ski eller kropp fungerte for Iversen i Lenzerheide.

– Jeg hadde ikke feste for en femøring. Og jeg er ikke i noen god form heller. Begge de to delene kombinert, blir jo tragisk. Jeg har ikke noen gode svar på hvorfor det blir slik. Det er kjipt.

– Det er ikke noe artig å trene og stå på og så er det ingenting som fungerer når jeg skal gå skirenn. Det fungerer veldig bra på trening, men når jeg går renn så er det ikke i nærheten.

– Så det er vel bare å kaste inn håndkle og dra hjem og kalle det en Tour. Fire-fem minutter bak allerede… Det blir tøft. Det er bare å beklage til alle som heier på meg.

– Du tenker å dra hjem nå?

– Ja, jeg har lyst til det. Det er ikke noe artig å være på skirenn når du er en av de dårligste skiløperne som er her. Da er det nok bedre å komme seg hjem og finne på noe annet.

– Det er tragisk, rett og slett. Jeg er lei meg.

LEI SEG: Emil Iversen beklager til alle som heier på ham etter nok et dårlig resultat i Lenzerheide. Foto: Pål S. Schaathun
LEI SEG: Emil Iversen beklager til alle som heier på ham etter nok et dårlig resultat i Lenzerheide. Foto: Pål S. Schaathun

– Er du redd for å dra til OL uten å få gå distanser?

– Jeg reiser nok ikke ned til OL hvis jeg ikke får gå noen distanser. Vi får se, jeg må bare få fart på kroppen igjen, da er det gode muligheter. Hvis jeg ikke får det så skal jeg selvfølgelig ikke gå i OL, da får jeg heller gi fra meg plassen til noen andre.

Også Johannes Høsflot Klæbo er åpen for hoppe av Tour de Ski før monsterbakken.

– Jeg tar dag for dag, men plan A er Oberstdorf. Det eneste som står i hodet mitt er det som skjer i februar. Jeg nøler ikke med å stå av om jeg føler det er rett med tanke på det som skal skje i februar, sier han til TV 2.