Sparta-spiller sendt på sykehus etter stygg smell

Sparta-spiller Kristian Jakobsson er på sykehus for sjekk etter å ha fått en smell i kampen mot Stjernen.

Se situasjonen øverst.

Stjernen-Sparta 3-2

Stjernen vant naboduellen mot Sparta tirsdag, men det var en episode i andre periode som ble den store snakkisen i Fredrikstad.

Sparta-spiller Kristian Jakobsson ble taklet og gikk i vantet med hodet og nakken først. Svensken, med landskamper for Norge, var tydelig groggy etter hendelsen og måtte hjelpes i garderoben.

Han kom ikke ut igjen til tredje periode og er sendt til sykehus for sjekk.

Selve kampen var en thriller, og Sparta trodde de hadde utlignet i sluttsekundene.

Calle Spaberg Olsen rakk ikke å juble etter å ha pirket pucken i mål før dommerne vinket av målet og gjorde det klart at kampen var over.

Stjernen vant fortjent etter å ha dominert kampen, men Sparta ledet to ganger etter mål av Emil Lundberg og Marcus Fagerudd. Andreas Heier og Brendan Ellis utlignet hver sin gang, før Jonathan Asbjørnsen avgjorde i siste periode.

– Det er veldig deilig å bli matchvinner, spesielt når det er moderklubben du scorer mot, sa Asbjørnsen til TV 2.

Stjernen vant skuddstatistikken 37-21 og hadde flere sjanser til å punktere kampen før de dramatiske sluttsekundene, blant annet misbrukte Austin Cangelosi et straffeslag.

Stjernen holder følge med serieleder Stavanger, som slo Manglerud Star 3-0 i Oslo med mål av Ludvig Hoff (2) og Markus Søberg. Ett poeng skiller i Oilers' favør.

Ringerike måtte slite for å slå Grüner 5-4. Avgjørelsen falt først i straffeslagkonkurranse.

Det skulle vært spilt tre nabodueller tirsdag, med returoppgjør torsdag, men østfoldderbyet var det eneste som ikke ble felt av koronasmitte. Smitte i Lillehammer stoppet kampene mot Storhamar, smitte i Frisk kampene mot Vålerenga.