ELLEVILLE TALL: Mohamed Salahs dunker ut samtlige Manchester City-spillere i ekspertenes kåring av årets spiller. Foto: PAUL ELLIS
ELLEVILLE TALL: Mohamed Salahs dunker ut samtlige Manchester City-spillere i ekspertenes kåring av årets spiller. Foto: PAUL ELLIS

Ekspertene er samstemte – dette er årets spiller i Premier League

TV 2s fotballeksperter er ikke i tvil. Årets spiller i Premier League er Mohamed Salah.

Hvem mener du har vært best? Stem i TV 2 Sportens app!

Et stort utvalg av TV 2s eksperter har fått i oppgave å velge ut den Premier League-spilleren de mener har vært best i kalenderåret 2021.

Samtlige av ekspertene peker på samme spiller.

Mohamed Salah.

Så overrasket blir han over Beckham-svaret

Liverpool-stjernen har fortsatt å levere varene også i 2021. I løpet av de 38 Premier League-kampene Salah har startet i 2021 står han med følgende tall:

24 mål og 13 målgivende pasninger. Salah har i likhet med Liverpool klart å reise seg etter fjorårets fiaskosesong, som ble ødelagt i stor grad av skader på flere av nøkkelspillerne.

Egypteren er denne sesongen i rute til å levere like spinnville tall som han gjorde i debutsesongen. Den gang scoret han 32 mål på 37 kamper. Denne sesongen står magikeren med 15 mål og elleve målgivende pasninger på 19 Premier League-kamper.

TV 2s eksperter har valgt ut fem spillere! Gå inn i TV 2 Sportens app og stem på din favoritt!

Derfor mener de Salah har vært best

Sesongpremiere med Simen Stamsø-Møller, Jesper Mathisen og Marius Skjelbæk i B-laget. Foto: Beate Oma Dahle / TV 2

Simen Stamsø-Møller

Årets spiller: Mohamed Salah

Begrunnelse: Det er uten tvil Salah. Da Liverpool slet på starten av året var han den eneste av de etablerte som leverte opp mot forventet nivå. Siden sommeren har han etter min mening vært verdens beste fotballspiller.

Kristiansund 20210530. 
Lillestrøms assistenttrener Petter Myhre før eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Lillestrøm på Kristiansund Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Petter Myhre

Årets spiller: Mohamed Salah

Begrunnelse: Salah er denne sesongens klart beste spiller. Han var helt sentral da Liverpool i vår sikret seg den viktige fjerdeplassen.

Solveig Gulbrandsen

Årets spiller: Mohamed Salah

Begrunnelse: Salah har til og med utviklet seg videre i 2021. Han har alltid vært en målscorer, men bidrar nå mer med målgivende pasninger og i spillet generelt.

Erik Huseklepp

Årets spiller: Mohamed Salah

Begrunnelse: For min del er det uten tvil Mohamed Salah. Han leverer målpoeng i nesten hver eneste kamp og skaper utrolig mange sjanser hver gang han spiller. han kan gjøre ufarlige situasjoner til livsfarlige situasjoner for motstanderlag på et øyeblikk, uansett om det er mot topplag eller bunnlag. For en stabilitet han har vist dette året.

Erik Thorstvedt gjester Presseklubben. Foto: Frode Sunde / TV 2

Erik Thorstvedt

Årets spiller: Mohamed Salah

Begrunnelse: Han har tatt enda flere steg og virker ustoppelig. Egypteren er på et annet nivå enn konkurrentene og er derfor mitt klare valg til 2021s beste spiller.

 Foto: Kristin Grønning / TV 2

Øyvind Alsaker

Årets spiller: Mohamed Salah

Begrunnelse: Det må bli Salah, selv om Manchester City vant ligaen og leder igjen nå. Rúben Dias og Bernardo Silva er gode kandidater, men Salahs høst er av en annen verden. Scoring eller målgivende pasning så å si hver gang han entrer banen. Han er på skjema til sitt eget toppår (2017/2018), men kan ta assistrekorden i Premier League denne sesongen. Forbløffende stabil på et kolossalt høyt nivå.

Relatert