ØNSKET AV ROSENBORG: RBK-styret har bestemt seg for å gå for Kjetil Rekdal som ny trener, får TV 2 opplyst. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
ØNSKET AV ROSENBORG: RBK-styret har bestemt seg for å gå for Kjetil Rekdal som ny trener, får TV 2 opplyst. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

TV 2 erfarer: Enstemmig Rosenborg-styre går for Rekdal som ny sjef

Alt tyder på at Kjetil Rekdal blir ny Rosenborg-trener.

Etter det TV 2 erfarer bestemte Rosenborg-styret seg enstemming på gårsdagens styremøte: De vil ha Kjetil Rekdal som ny trener og har bestemt seg for å gå for 53-åringen.

Ifølge opplysninger til TV 2 har Rosenborg og Rekdal foreløpig ikke konkludert med lengden på kontrakten eller de personlige betingelsene, men alle parter er tydelige på at dette kommer til å løse seg.

Rosenborg og Rekdal skal etter det TV 2 kjenner til i forhandlinger senere onsdag. Målet er å presentere den nye treneren i Trondheim fredag.

– Jeg har ingen flere kommentarer enn det jeg hadde i går, sier Rosenborg-styreleder Ivar Koteng til TV 2 onsdag formiddag.

Kilder TV 2 har pratet med forteller at Rosenborg er i ferd med å gå i forhandlinger med Rekdal om en kontrakt. Som TV 2 tidligere har omtalt, har Rekdal en klausul i kontrakten som gjør at en kompensasjon med HamKam allerede er avtalt for Rosenborgs del.

TV 2s opplysninger tilsier at Rosenborg skal være ganske trygg på at Rekdal ønsker å ta på seg jobben.

Rekdal har ikke besvart vår henvendelse om saken onsdag, men han har pratet med Hamar Arbeiderblad. På spørsmål om det er tenkelig å takke nei til RBK, svarer Rekdal slik:

– Det blir spekulativt, og det er umulig for meg å spekulere i tendenser og sånne ting. Rosenborg er en utrolig attraktiv klubb, så det er jo spennende. Så må begge parter finne ut av om det er noe vi kan ende opp med til slutt. Nå er vi veldig tidlig i en prosess. Jeg har presentert meg for en arbeidsgruppe og for styret i klubben. Det har vært opp til dem om de vil vite mer, og det har de gitt uttrykk for nå. Vi må være mer konkret i møtet som ligger foran oss, sier han til avisen.

– Så er det tidspress for alle parter her. Dette er ikke riktig timing for noen, uansett hvordan man vrir og vender på det. Noen ganger går sånne prosesser fort, andre ganger tar det mer tid. Vi må ha et utfall om ikke altfor lenge, det er vi nok enige om, fortsetter han og presiserer at det i hans hode er langt frem til enighet om klubbytte.

Tidligere i uken svarte han dette til TV 2:

– Nå spør du vanskelig. Jeg har ikke fått tilbudt noen jobb, så da er det helt umulig å svare på det. Jeg forholder meg til reelle ting. Så lenge det ikke er et reelt tema, så er det ikke vits å bruke tid på å svare på det, heller, svarte Kjetil Rekdal da TV 2 mandag stilte ham spørsmålet om han ønsker jobben.

HamKam bekrefter ny kontakt

Nå bekrefter HamKams daglige leder, Bent Svele, at Rosenborg onsdag formiddag har kontaktet Rosenborg på nytt.

– Vi har fått en mail fra Rosenborg, der de informerer om at de ønsker en ny samtale med Kjetil Rekdal. Så mye mer enn det vet jeg ikke, sier Svele til TV 2.

– Anser du han som tapt for HamKam nå?

– Nei, det gjør jeg ikke. Vi må samle trådene først nå. Nå smalt det jo i dag tidlig, men jeg hadde jo på en måte trodd at hvis de bli enige på et styremøte i Rosenborg i går kveld, så hadde de greid å holde ting litt mer internt en stund til, sier Svele.

Han ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere Rosenborgs framgangsmåte i saken.

Sportskommentator i Adresseavisen, Birger Løfaldli, stiller spørsmål ved Rosenborgs valg.

– Det er et overraskende valg. Hvis noen hadde sagt det for et halvt år siden, tror jeg få hadde trodd på det. Det vitner om litt panikk sånn som jeg ser det, at de ansetter en som er så langt unna den tradisjonelle Rosenborg-filosofien, sånn som vi kjenner den. Ikke minst også så langt unna det opplagte førstevalget Kjetil Knutsen, sier Løfaldli til TV 2 Nyhetskanalen og legger til:

– Det kan være Kjetil Rekdal får skikk på sakene og skaper sportslig suksess det kommende året, men jeg er spent på hva som vil bli liggende igjen etter Rekdal. Rosenborg er jo veldig opptatt av utvikling, og jeg har vanskelig med å se den røde tråden når de nå ansetter Kjetil Rekdal.

Løfaldli er ikke overbevist om at Rekdal er den som vil snu spillestilen til det trønderne ønsker å stå for.

– Det som det har vært fokusert på nå under nedturen er at det artige angrepsspillet som Rosenborg gjerne vil stå for har vært en mangelvare. Jeg er spent på om vi får se det med Rekdal, og om styret har vært bevisst på akkurat den biten i det som ser ut til å bli en ansettelse.

Skal ha trener på plass før jul

Etter gårsdagens styremøte på Lerkendal, som varte i over tre timer, møtte Rosenborg-styreleder Ivar Koteng pressen.

Da framsto han trygg på at Rosenborg ville ha på plass en ny hovedtrener før jul, men nektet å svare på spørsmål rundt Kjetil Rekdal.

– Du har ingenting mer å si enn det du sa i går?

– Nei, jeg ønsker ikke å si noe mer. Stort sett har jeg bare spist kveldsmat og sovet siden vi pratet i går, så jeg har ikke mer å komme med, sier Koteng.

Han kan imidlertid glede seg over at trenerjakten nærmer seg slutten.

Løsningen heter Kjetil Rekdal. Det vil garantert skape action på Lerkendal i årene framover.