NYTT GULL: Magnus Carlsen sikret VM-seieren i Dubai. Foto: Jon Gambrell
NYTT GULL: Magnus Carlsen sikret VM-seieren i Dubai. Foto: Jon Gambrell

Carlsen sikret ny VM-tittel etter nok en tabbe: – En sensasjonell blunder

Magnus Carlsen er verdensmester igjen etter ny gigatabbe fra Nepomnjasjtsjij.

Carlsen - Nepomnjasjtsjij 7.5 - 3.5

I det ellevte partiet gjorde Jan Nepomnjasjtsjij nok en stor tabbe, og dermed var bordet duket for Magnus Carlsen. Nordmannen utnyttet tabbetrekket og kunne senere juble for VM-gull i Dubai da russeren valgte å gi seg.

– Det er en sensasjonell blunder, sier NRK-ekspert Torstein Bae om «Nepos» tabbe på trekk 25.

Katastrofetabben med sitt bondetrekk til g3 i trekk 23 gjorde at nordmannen kunne avgjøre VM med 7,5 mot 3,5 poeng. Nepomnjasjtsjij har dermed ingen mulighet til å ta igjen Carlsen, og det blir derfor ikke nødvendig til å spille de tre siste oppsatte partiene.

Russerens tvilsomme trekk var hans tredje store brøler i mesterskapet. Den første kom i det sjette partiet, og etter det klarte aldri «Nepo» å hevde seg igjen.

– Det ble litt rart. Jeg var egentlig mest opptatt av å utligne og holde det safe. Jeg hadde mange måter å vinne på, men valgte å gjøre det så sikkert som mulig, sier Magnus Carlsen til NRK.

Carlsen ble verdensmester første gang i 2013 og har forsvart tittelen fire ganger etter den tid. Nordmannen er også regjerende verdensmester i lyn- og hurtigsjakk.

– Det er blitt noen ganger nå. Det er selvfølgelig veldig gøy og en lettelse. Det er gøy å gjøre de på en litt mer overbevisende måte en tidligere.

31-åringen ble spurt om det var hans enkleste VM-titler.

– Slik som det ble, så ble jeg ikke satt på veldig store prøver.

– Jeg følte spillet mitt var av høy kvalitet. De siste spillene ble veldig påvirket av matchsituasjonen. Det var definitivt en veldig god prestasjon, sier verdenseneren.

(©NTB/TV 2)

Relatert