Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt mistet gruppeseieren, men kunne likevel smile etter kampslutt. Foto: Oleg Kozin
Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt mistet gruppeseieren, men kunne likevel smile etter kampslutt. Foto: Oleg Kozin

Ubeseiret i gruppespillet: – Knutsen er det nærmeste vi kommer Harry Potter

Mistet gruppeseieren, men Glimt hylles likevel etter sterk Europa-høst.

Zorya Luhansk - Bodø/Glimt 1-1

Bodøværingene ledet gruppen i Europa Conference League foran den siste runden. Seier mot Zorya ville garantert gruppeseier og åttedelsfinale.

Men det startet ikke bra for Kjetil Knutsens menn. Ukrainerne tok ledelsen etter 18 minutter da Yegor Nazaryna klinket et frispark i mål fra 25 meters hold.

Glimt klarte å krige seg inn igjen i kampen - med litt hjelp. For etter 68 minutter rotet Vitalij Vernydub det skikkelig til. Hugo Vetlesen slo en smart pasning inn i feltet, og forsvareren sleivet ballen rett i eget mål da han prøvde å klarere.

Nordlendingene presset på for et seiersmål, men det kom aldri. Samtidig vant Roma sin kamp mot CSKA Sofia 3-2, noe som gjør at José Mourinhos lag vinner gruppen ett poeng foran Bodø/Glimt. Gultrøyene kan uansett se tilbake på et råsterkt gruppespill med tre seirer, tre uavgjorte og en målforskjell på 14-5.

– Over all forventning

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Bodø/Glimt kan se tilbake på gruppespillet med hodet ekstremt høyt hevet.

– Glimt kan være stolt av det de har levert i gruppespillet. Det har vært over all forventning, og de har levert noen fantastiske prestasjoner. Måten de rundspilte Roma på Aspmyra, det var den beste enkeltkampen under Kjetil Knutsen, og det sier ikke så rent lite. Det er veldig gledelig at de har fått vist seg frem i Europa, sier Mathisen.

Glimt-spillerne takket de tilreisende supporterne som hadde tatt den lange turen til østlige Ukraina. Foto: Oleg Kozin
Glimt-spillerne takket de tilreisende supporterne som hadde tatt den lange turen til østlige Ukraina. Foto: Oleg Kozin

Patrick Berg opplevde 1-1-kampen som krevende etter Zoryas tidlige mål.

– Det er kanskje det vanskeligste i fotball å bryte ned et lavtliggende forsvar. Vi lyktes ikke helt slik som vi ønsket, sier Patrick Berg til Viasat 4.

Italienerne er dermed klare for åttedelsfinale, mens Glimt må ut i play off. Der venter et lag som endte på tredjeplass i Europa League. Den motstanderen blir trukket på mandag. Kampene spilles i februar. Der kan det bli tøff motstand.

Mulige play off-motstandere

Sparta Praha, PSV, Leicester, Marseille, Celtic, Midtjylland, Fenerbahce og Rapid Wien.

– Vi prøvde vårt beste. Vi klarer ikke å få ballen dit den skal og vi gjør noen enkle feil. Da blir det vanskelig, sier Erik Botheim til Viasat.

Til helgen skal Glimt spille borte mot Mjøndalen. Poeng der vil bety at gultrøyene vinner Eliteserien for andre år på rad.

– Vi ser frem til hver eneste kamp. Vi har et fantastisk samhold og klarer å bygge energi inn mot hver kamp, sier Berg.

Knutsen vil snart avsløre valget

Suksesstrener Kjetil Knutsen er klar på at laget hans har levert et veldig bra gruppespill i turneringen med tre seirer og tre uavgjorte.

– Totalen er jeg veldig fornøyd med. Vi har vist en stabilitet også i bortekampene. Det er veldig fornøyd med. I dag er en kamp der vi mangler de ti avgjørende prosentene. VI er ikke rå nok på siste tredjedel. Jeg er litt skuffet over at vi ikke tar ut det lille ekstra, sier treneren til Viasat.

Kjetil Knutsen vinker til de tilreisende supporterne etter kampen. Foto: Oleg Kozin
Kjetil Knutsen vinker til de tilreisende supporterne etter kampen. Foto: Oleg Kozin

– Det er lett å grave etter årsaker. Det er vanskelige forhold med en hard bane som gjør at ballen spretter myer. Vi har vært gjennom en lang sesong. Det er ikke alltid man kommer seg opp på maksnivå. De legger seg ekstremt lavt. Scoringen er helt vanvittig, og da kan de ligge og forsvare seg. Av og til får man ikke spillet til å gli på det nivået man ønsker.

Bergenseren har over lengre tid vært koblet til trenerjobben i Rosenborg. Han vil ennå ikke avsløre hva som er fremtidsplanene.

– Jeg er rolig. Jeg er i en prosess som omhandler de nærmeste. Jeg har vært her i fem år. Jeg har jobbet med de samme spillerne over lang tid. Trenger de noe nytt? Det er sånne ting jeg må tenke på. Jeg må kjenne på om jeg har kraften og energien som trengs.

– Jeg trenger ikke veldig mye mer tid før jeg kan fortelle hva som skjer, sier Knutsen.

Mathisen om Glimts utfordringer

Jesper Mathisen tror Glimt kommer til å merke at suksessen nå også vil gi dem noen utfordringer.

– Det er flere av spillerne som virkelig har fått vist hva de har å by på. Glimt kommer til å få mange bud når overgangsvinduet åpner. Bjørkan er allerede klar for ny klubb, Patrick Berg spiller ikke for Glimt neste sesong, Botheim og Solbakken er det garantert interesse rundt og Lode kan komme til å skifte klubb. Det er mange som kommer til å ha muligheten til å skifte beite, spekulerer han.

I tillegg går kontrakten til trener Kjetil Knutsen ut til sommeren. Hva han velger å gjøre er også en stor x-faktor.

– Hvis Knutsen, Berg og Bjørkan forsvinner, blir jeg nok en gang sjokkert om de klarer å kjempe om gull i Eliteserien. De har noen utfordringer i ukene og månedene som kommer. Den utfordringen får de fordi de har vært utrolig flinke. De har allerede fått bra med penger, og får enda mer, sier Mathisen.

Nå handler alt om søndagens Eliteserie-avslutning mot Mjøndalen.

– De skal spille en ekstremt viktig kamp søndag, den er årets viktigste. Nå kan de sikre gullet igjen. Det vil være kronen på verket etter en fantastisk sesong.

– Hadde du trodde Glimt skulle ta gull i år også?

– Nei, det hadde jeg ikke. Jeg trodde på medalje, men gull? Ikke etter den starten de hadde, og med Molde som så solide ut. Kjetil Knutsen er rett og slett en tryllemann, det nærmeste vi kommer Harry Potter her til lands, roser Mathisen.