Rosenborg holdt liv i håpet til Brann og Mjøndalen

Det begynner å se farligere ut for Stabæk med tanke på fornyet kontrakt i Eliteserien neste sesong. Bærumslaget ble slått 1-3 av Rosenborg søndag.

Stabæk - Rosenborg 1-3
Vålerenga - Mjøndalen 2-0
Bodø/Glimt - Brann 2-2

Dermed har Stabæk press på seg i den siste kampen borte mot Odd.

Brann utlignet til 2-2 mot Bodø/Glimt langt inne på overtid og legger dermed press på Stabæk før siste kamp.

– Det målet kan bety alt for Brann, sa tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp i FotballXtra-studio da Bård Finne satte inn utligningen.

– Brann kan ha mye mer tro på det nå. Det må koke på Stadion om én uke, fulgte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen opp.

– Dette setter stort trykk på Stabæk og Mjøndalen. Men det aller største trykket er på oss selv. Vi må slå Sarpsborg - en stor oppgave, som vi gleder oss veldig til, sier Brann-trener Eirik Horneland til Tv 2.

Brann er nå to poeng bak Stabæk, som har kvalikplassen med én kamp igjen. Mjøndalen ligger sist med tre poeng opp til Stabæk. Både Brann og Mjøndalen har bedre målforskjell enn Stabæk.

– Fokuset vårt skal ligge på at vi skal ha tre poeng. Mer ligger ikke i vår makt, uansett, sier Brann-spiller Bård Finne til TV 2.

– Sjansene for at vi kan vinne mot Sarpsborg er ganske store. Vi må bare ha fokus på det vi kan gjør. Går det ikke, så går det ikke, sier Brann-spiller Runar Hove til TV 2.

– Det er nok kanskje en energi som er blitt uløst inn i uken. Det blir en tøff nøtt, men vi er klare, sier Brann-spiller Sivert Heltne Nilsen til TV 2 etter kampslutt.

Siste runde:

Brann-Sarpsborg 08
Mjøndalen-Bodø/Glimt
Odd-Stabæk

Kampene spilles 12. desember.

Nedrykksstriden lever

Det så lenge lyst ut for Stabæk, men to raske scoringer fra Carlo Holse og Dino Islamovic avgjorde på lang vei kampen. Men så våknet Stabæk. Fitim Azemi reduserte med 20 minutter igjen. Det endte likevel med tap etter at Anders Konradsen avgjorde med sin 3-1-scoring for trønderne.

Til tross for Stabæk-tapet lever likevel nedrykksstriden til siste runde. Stabæk kjemper mot Brann og Mjøndalen om kvalifiseringsplassen som vil gi mulighet for videre spill i toppdivisjonen.

Mjøndalen har best målforskjell av de tre nedrykkstruede lagene, og de vil dermed klatre forbi Stabæk på tabellen om de svart- og blåstripete taper mot Odd.

Gauseth: – Grenser til det umulige

Etter en god første omgang med flere store muligheter, endte det til slutt med 0-2-tap for Mjøndalen på besøk hos Vålerenga i Oslo.

Nå må bruntrøyene slå gulljagende Bodø/Glimt hjemme på Consto Arena for å overleve.

– Det er den verste motstanderen med det verste premisset og den største utfordringen du kan få i norsk fotball. Vi har røra det godt til for oss selv. Det er vel enkelt og greit, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth til TV 2 før han følger opp:

– Det kunne ikke blitt verre enn å møte Glimt i siste serierunde. Det grenser til det umulige.

PÅ GRENSEN TIL UMULIG: Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth mener de ikke kunne hatt et vanskeligere utgangspunkt før siste runde. Foto: Annika Byrde / NTB
PÅ GRENSEN TIL UMULIG: Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth mener de ikke kunne hatt et vanskeligere utgangspunkt før siste runde. Foto: Annika Byrde / NTB

MIF-trener Vegard Hansen beskriver tapet på Intility som «bitter, unødvendig og vondt» – særlig siden Mjøndalen leverte en god 1. omgang hvor blant andre Benjamin Stokke burde ha scoret og sendt gjestene i ledelsen.

– Men vi klarer ikke å score mål. Vi kan ikke forvente å skape noe særlig mer enn det vi gjorde i dag. Vi hadde noen veldig store muligheter, men når vi ikke klarer å score så ender det gjerne sånn da, sier Mjøndalen-treneren til TV 2.

Til tross for at han mener det er en nærmest umulig oppgave, er det én ting kaptein Gauseth ser positivt på før siste serierunde.

– Må nesten si at heldigvis så er det bare ett utfall som hjelper oss og det er at vi vinner. Det å spille på resultat og sånne greier, det har vi gjort altfor mye i år. Vi har sett altfor mye på det som skjer andre steder. Vi må hjelpe oss selv, sier 37-åringen.

– Vi har fått for mye hjelp egentlig ut ifra hvor dårlige vi har vært. At vi fortsatt lever på 22 poeng, når vi går inn i runde 30 det er nå en gave fra oven. Så får vi se om vi ikke klarer å skvise ut en prestasjon mot Glimt, avslutter moldenseren som spiller sin siste kamp i proffkarrieren i serieavslutningen kommende søndag.