FRANSK SEIER: Frankrike var suverene på kvinnenes stafett. Norge havnet på den sure fjerdeplassen. Foto: Fredrik Sandberg/TT
FRANSK SEIER: Frankrike var suverene på kvinnenes stafett. Norge havnet på den sure fjerdeplassen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Røiseland spurtslått – overlegen fransk seier

Norges skiskyttere havnet på den sure fjerdeplassen på kvinnenes stafett.

Emilie Ågheim Kalkenberg, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland utgjorde stafettlaget for Norge som havnet like utenfor pallplass på stafetten i Östersund.

– Det er jo kjedelig. Jeg gjorde veldig mye riktig i dag, men oppløpet skulle jeg gjerne gjort om igjen, sa Røiseland til NRK etter løpet.

Det ble en svensk-norsk spurtduell - en duell Olsbu Røiseland gikk tapende ut av. To tideler skilte.

Frankrike, Hviterussland og Sverige tok pallplassene.

Ågheim Kalkenberg gikk ut til den første etappen for de norske, og gjorde sakene sine godt. Skjøt fullt hus, og vekslet med Eckhoff på en åttendeplass.

– For en enorm åpningsrunde på Tiril, lød det fra NRKs kommentator, Ola Lunde, om Eckhoff som tok inn seksten sekund på sin første runde.

Eckhoffs første skyting gled bra, men hun fikk det tråere på den andre - da ble det én strafferunde.

– Jeg ødela mye for skytingen. Det ble ikke ideelt. Jeg rista jo som en toast, sa en skuffet Eckhoff etter sin skyting.

– Pallplass er så definitivt innenfor rekkevidde, sa Andreas Stabrun Smith i NRKs kommentatorboks, da Eckhoff vekslet Landmark Tandrevold til en fjerdeplass.

Landmark Tandrevold unngikk strafferunder, og overlot sisteetappen til Marte Olsbu Røiseland like bak pallplass.

Røiseland leverte en strålende skyting og gjorde det til en tøff kamp om tredjeplassen med Sverige. Svenskene var sterkest i spurten og Norge endte på fjerdeplass.

Relatert