SEIER: En rå sisterunde ga Marte Olsbu Røiseland seieren i Östersund. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN
SEIER: En rå sisterunde ga Marte Olsbu Røiseland seieren i Östersund. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN

Marte Olsbu Røiseland vant jaktstarten i skiskyting i Östersund

Marte Olsbu Røiseland tok inn 48 sekunder og vant jaktstarten i Östersund lørdag. Det var hennes første verdenscupseier for sesongen.

Se hele resultatlisten her.

Røiseland gikk ut 48 sekunder bak Lisa Theresa Hauser og leverte et flott løp. Med kun én bom og god fart i sporet sikret hun seg sin tiende verdenscupseier totalt. Hun vant på samme øvelse i Östersund i mars i år.

Røiseland skjøt feilfritt på første skyting og gikk ut 36 sekunder bak Hauser. Deretter satte hun opp farten i sporet.

Hun fortsatte å levere og skjøt feilfritt også på annen skyting. Hun senket dermed forspranget til Hauser ned til 20 sekunder. På den tredje skytingen var det Elvira Öberg som kom inn i front, men hun bommet to ganger. Røiseland bommet én gang.

Dermed var Hauser tilbake i ledelsen etter en ny feilfri serie. Deretter tok de andre inn på Hauser foran siste skyting, der Öberg bommet. Dermed kunne Røiseland jakte seier mot antatt svakere motstandere rent fartsmessig.

Det gjorde hun mesterlig. Røiseland ble VM-dronning sist sesong.

Tiril Eckhoff startet 1.22 minutt bak, men etter en god start i sporet fikk hun en bom på første skyting, noe som sendte henne ut 1.37 bak Hauser. Hun fikk det ikke helt til å stemme resten av løpet og endte et stykke ned på resultatlisten.

(©NTB)

Relatert