– Dette er tre av de fire beste lagene i verden

TV 2s ekspert mener bare ett lag kan måle seg med Chelsea, Liverpool og Manchester City.

Se Manchester United - Arsenal i kveld fra klokken 20.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play!

– Det blir et voldsomt race. Det går omtrent ikke å skille dem.

Det sier TV 2s fotballekspert Morten Langli om de tre topplagene Chelsea, Manchester City og Liverpool i Premier League som har stukket i fra i gullkampen.

Salah ler av Gullballen-spørsmål

Onsdag vant alle tre sine kamper, og det skiller nå bare to poeng mellom lagene.

– Chelsea og City har nok bredere stall og rullere mer enn Liverpool. Samtidig har Liverpool per dags dato det høyeste toppnivået, sier Langli etter å ha sett de røde utklasse byrival Everton.

Hør ekspertenes vurdering av de tre topplagene i videovinduet øverst!

– De tre lagene har det meste. Intensiteten, trøkket og målscorere. Det å styre banespillet og tilpasse seg motstandere uansett hva de gjør, følger TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre opp.

Noe som illustrerer dominansen er ved å ta en kikk på målforskjellen i Premier League. Foruten de nevnte topplagene har bare West Hamn positiv målforskjell. De resterende 16 lagene har ikke scoret mer enn de har sluppet inn.

Topplagene har herjet med en målforskjell på henholdsvis +31 (Liverpool), +27 (Chelsea), og +21 (Manchester City).

Mener kun Bayern matcher

Langli mener det de tre lagene leverer om dagen er det ypperste som finnes i verden.

– Det som er sensasjonelt er at dette er tre av de fire beste fotballagene i verden. Det er litt spesielt historisk sett, for de siste 15-20 årene har Premier League-lagene vært gode, men nå er det svakere utgaver av Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona.

– Så har du Bayern München, som jeg tror er på nivå med disse, og PSG som du ikke vet helt hvor du har, men som kan slå hvem som helst, legger han til.

– At disse tre lagene sammen med Bayern er best i verden er det ingen tvil om, men det kan endres når Champions League skal avgjøres i april og mai, sier Langli.

Bør slippe skader og suspensjoner

Man må tilbake til 2018/19-sesongen sist det var spenning rundt ligatittelen, da Liverpool og Manchester City knivet til siste runde.

Nå tror ekspertene at alle tre vil holde helt inn, og at det blir en thriller om som kan krone seg som mestre i mai.

– En ting er å holde formen vedlike hele veien, men også å holde seg unna skader, karantene og sjukdom. Hvem klarer å unngå smitte og skader. Hvis lagene slipper dette, så er det ingen grunn til at de skal skille seg ut resten av sesongen, sier Myhre.

Sammendrag: Everton - Liverpool 1-4

Premier League-runden avsluttes i kveld med to kamper. Manchester United, som før sesongen var ventet å holde tritt med de tre store, har falt. Torsdag møter de Arsenal i det som sannsynligvis Michael Carricks siste kamp som trenevikar. Tyske Ralf Rangnick skal overta sjefsstolen ut sesongen på Old Trafford.

Oppgjøret ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play fra klokken 20.30.

Relatert