Kunstmål da Liverpool utklasset byrivalen: – En vending fra himmelen

Liverpool fortsetter å begeistre. Mot Everton slo de en 94 år gammel målrekord.

Everton-Liverpool 1-4

Jordan Henderson, Mohamed Salah (2) og Diogo Jota scoret alle lekre mål da byrivalen ble feid av eget gress.

Aller vakrest var Jotas 4-1-scoring, mente TV 2s kommentatorteam.

– En vending fra himmelen, sa Øyvind Alsaker.

Se video øverst.

Storseieren betyr også at de røde fra Merseyside slår en 94 år gammel målrekord. Liverpool er først lag i den engelske toppdivisjonen til å score to mål eller mer i 18 strake kamper i alle turneringer.

Samtidig vant Chelsea og Manchester City sine kamper. Dermed er Liverpool fortsatt på tredjeplass, to poeng bak Chelsea på topp.

Tomålsscorer Salah er godt fornøyd med lagets prestasjon mot byrivalen.

– Et strålende resultat. Å komme hit, vinne kampen, spille god fotball og score fire mål er utrolig. Det er noe positivt å ta med oss fra kampen, sier egypteren med et smil til britisk TV.

Salah ikke helt fornøyd

Manager Jürgen Klopp røper imidlertid at målmaskinen ikke var helt tilfreds med egen prestasjon, to mål til tross.

– Han var sint etter kampen.

– Var han?

– Ja, han ville score et tredje mål. Jeg vet ikke helt hvilken situasjon, men hvem bryr seg. Alt er fint. Sånn er angrepsspillere, svarer Klopp og ler til britisk TV.

MER: Mohamed Salah var ikke tilfreds med «bare» å score to mål. Foto: PHIL NOBLE
MER: Mohamed Salah var ikke tilfreds med «bare» å score to mål. Foto: PHIL NOBLE

Tyskeren roser spillerne etter storseieren.

– En veldig god kamp av oss. En veldig moden forestilling. Mye bedre enn tidligere år, spesielt her på Goodison, mener Liverpool-sjefen.

Presset øker på Benítez

Rafael Benítez var under hardt press allerede før kampen. Så slapp hans lag inn fire mål mot Liverpool på hjemmebane i en ligakamp for første gang siden 1982.

– Når du taper mot et topplag, fordi du gjør feil, må vi lære av det i fremtiden og ikke gjøre de samme feilene igjen, sier Everton-manageren til TV 2.

– Kjenner du på presset?

– Nei, jeg kjenner på at vi må forbedre oss. Det er alt.

PRESSET: Ekspertene mener at Rafael Benítez har mindre tålmodighet blant fansen på grunn av hans fortid i Liverpool. Foto: CARL RECINE
PRESSET: Ekspertene mener at Rafael Benítez har mindre tålmodighet blant fansen på grunn av hans fortid i Liverpool. Foto: CARL RECINE

Spanjolen tror ting vil snu så snart han får spillere tilbake fra skade. Det største navnet på skadelisten er Dominic Calvert-Lewin. Målsniken skal være nær en retur.

Fasiten i ligaen er åtte kamper på rad uten seier.

– Hvordan skal dere snu det?

– Den eneste måten er å jobbe hardt, også må vi få tilbake spillerne som er skadet. Forhåpentligvis får vi flere valgmuligheter og kan spille på samme nivå som vi gjorde i starten, sier Benítez.

– Dramatikk

Liverpool ga gass fra første spark på ballen. De røde fra Anfield brente tre store sjanser før sju minutter var spilt.

Bare en upresis Mohamed Salah og en god Jordan Pickford gjorde at det ikke stod 2- eller 3-0. Everton-målvakten måtte imidlertid gi tapt et par minutter senere.

Jordan Henderson fikk perfekt treff fra 16 meter og sendte de røde i ledelsen.

Rundt ti minutter senere var samme mann servitør da Salah satte sitt tolvte ligamål for sesongen.

Da valgte enkelte Everton-supportere, som allerede skal ha begynt å se seg lei av Rafael Benítez, å forlate Goodison Park.

Det angret de kanskje på om de sjekket resultatet i pausen. Rundt fem minutter før sidebyttet tente Demarai Gray håpet for vertene – og satte fyr på hjemmesupporterne.

Jürgen Klopp hastet seg inn i garderoben da dommeren signaliserte for pause, vel vitende om at seieren var alt annet enn trygg.

– Dramatikk fra første minutt til tre minutter på overtid. Merseyside-derbyet har virkelig levert glimrende underholdning, sa TV 2s Øyvind Alsaker fra kommentatorboksen.

Tabbe ødela

Mye av håpet ble imidlertid ødelagt rundt 20 minutter ut i andre omgang. Rutinerte Séamus Coleman rotet med ballen i eget forsvar. Salah snappet den opp, løp fra midtstreken til 16-meteren og tuppet inn 3-1.

Da Diogo Jota satte inn 4-1 med et kunstmål, var håpet mer eller mindre ute for Everton.

Relatert