GJENNOMFØRER REISE: Norges Fotballforbund skal til Qatar i desember. Foto: Ali Zare
GJENNOMFØRER REISE: Norges Fotballforbund skal til Qatar i desember. Foto: Ali Zare

NFF reiser til Qatar i desember: – Viktigere enn noen gang

Norges Fotballforbund (NFF) gjennomfører den planlagte Qatar-reisen i desember sammen med de nordiske fotballforbundene.

Det opplyser forbundet i en pressemelding.

Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt har vært i tvil om de ønsker å reise etter pågripelsen av to NRK-journalister i landet.

– Det er gode grunner til ikke å reise, men vi har konkludert med at det er viktigere enn noen gang å reise. Møte representanter for myndigheter, VM-komiteen og migrantarbeiderne. Stille viktige og kritiske spørsmål. Med andre ord følge den dialoglinjen forbundstinget har vedtatt. Da er nærkontakt til kildene nødvendig, sier Bjerketvedt.

– Den nordiske delegasjonen har i langt tid forberedt denne reisen, og det er gjort en god jobb med programmet. Vi møter både offisielle kilder og kilder vi selv har gjort avtaler med, sier Svendsen.

I tillegg til Svendsen og Bjerketvedt, består den norske delegasjonen av Anders Hasselgård, leder av arbeidsgruppen som jobber med Qatar-tiltakene i NFF, og Fellesforbundets Steinar Krogstad.

(©NTB)

Relatert